Blomqvist / Nettauksjon / Keramikk og porselen / Arne Åse, Bolle

Nettauksjon

Objektnummer 134406-1
Utstilt Utlevert
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Arne Åse

 • Tilslag

  Usolgt

  Vurdering 4 000 - 6 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 24.09.2020 20:03

  Objektet kan sendes med post i Norge for 650 NOK. For forsendelse og pris til utlandet vennligst kontakt [email protected]

English description

Arne Åse

Gaular 1940

Bolle
Eget verksted, 1970-tallet.

Brun- og beigefarget glasur med uglaserte partier og relieffdekor.
Signert under: A Åse

ARNE ÅSE

"Arne Åse er en av landets mest anerkjente keramikerne. Særlig har hans arbeider i tynt porselen vekket beundring. Som lærer og pedagog har Åse hatt stor innflytelse på keramikerfaget i Norge.

Arne Åse (f. 1940) tok eksamen ved keramikklassen på Bergens Kunsthåndverksskole (BKHS) i 1965. Året etterpå ble han ansatt på deltid som verkstedslærer ved keramikkavdelingen på Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo.

Blant de første ting Arne Åse gjennomførte var å installere en gassovn i skolens bakgård der det var mulig å brenne steingods på høyere temperaturer. I 1968 hadde han sin første separatutstilling på Forum i Oslo. På utstillingen, som ble hans gjennombrudd, viste han relieffer og miniatyrvaser i høybrent steingods med egenkomponerte glasurer. Samtidig arbeidet Åse i perioden fra 1965 til 1972 for Stavangerflint, Figgjo og Porsgrunds Porselænsfabrik (PP). På PP utførte han flere arbeider i fellesskap med Grete Rønning.

På tross av at Arne Åses keramikk spenner over mange kunstneriske uttrykk er det hans skåler og fat i tynt porselen med relieffer og dekorert med akvarellignende klorider som blitt hans signatur. Arbeidene som er på et høyt teknisk og kunstnerisk nivå har fått stor anerkjennelse i Norge og internasjonalt.

Åse har bestandig nye prosjekter på gang. De siste årene har han forsket på farger for høybrent porselen som reagerer på ultrafiolett lys. Han har også utført en rekke store offentlige utsmykningsoppdrag – deriblant et 24 kvadratmeter stort veggarbeid for British Airways på Heathrow (1998).

Som lærer og professor i mer enn 30 år ved BKHS og SHKS har Arne Åse hatt en viktig rolle for utviklingen innenfor norsk keramikk. Han har også skrevet flere bøker om emnet, som Water Colour on Porcelain (1989). I 1987 ble Arne Åse tildelt Jacob-prisen og i 1989 Bayerische Staatspreis."

http://www.matslinder.no/2019/01/06/arne-ase-keramikk-i-saerklasse/

Høyde 21,0 cm Diameter 30,0 cm

Merknad: Enkelte mindre hakk/avslag langs kanten. Krakelert. Små sprekker. Ettersyn anbefales.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Arne Åse
Gaular 1940

Informer en venn om dette objektet