Blomqvist / Nettauksjon / Eldre norske glass – eleganse, fristelser og sjeldenheter / Drammeglass

Nettauksjon

Objektnummer 134308-1
Utstilt Sone 1, Fornebu
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Drammeglass

 • Gi bud

  Neste mulige bud

  6 000 NOK

  LL
  Vurdering 8 000 - 12 000 NOK
  Tid igjen

  Gi bud

  Slutt 27.10.2020 20:01

  x

  Du er ikke innlogget

  Du må være innlogget for å kunne legge inn bud.

  Logg inn   Registrer deg

  Objektet kan sendes med post i Norge for 375 NOK. For forsendelse og pris til utlandet vennligst kontakt [email protected]

English description

Drammeglass

Nøstetangen eller Hurdal "Trundhiems Brendeviins Spidz Glas".

Klart glass. Ombøyd fotkant.
Balusterformet stett med hulrom. Trompetformet klokke.
Weyses katalog nr 468.

LITTERATUR Ada Buch Polak: "Gammelt Norsk Glass", Gyldendal Norsk Forlag, Oslo 1953
Randi Gaustad: "Skål for Norge - Nøstetangens spennende billedverden", Aschehoug & Co, Oslo 1998
Lynn Funnemark Johansen: "Nøstetangen - hva glassene forteller...og litt til", Oslo 2011. Tilsvarende modell illustrert på side 219

NØSTETANGEN
Nøstetangen glassverk (1741-1777) var Norges første glasshytte for fremstilling av hvittglass og lå på Nøstetangen i Hokksund, på odden der Vestfosselven renner ut i Drammenselven.

Glassverket ble anlagt av Det Norske Compagnie i Christian VIs tid som konge av Danmark-Norge for å forsyne begger riker med finere bordglass. Det gikk konkurs i 1757, men kom igang igjen like etter. I 1777 var det imidlertid slutt for godt. Da hadde det hatt en produksjon på over 100 forskjellige modeller.

Nøstetangen er anerkjent over hele verden for bl. a. for de vakre pokalene med detaljrike gravyrer. Glassverket knyttet til seg de beste blåserne og gravørene fra England og Böhmen. James Keith var en av dem. Han kom fra England og utviklet mange av modellene, bl. a. den første lysekronen som ble laget i Newcastle-stil. Glassene som ble laget på Nøstetangen var inspirert av både tysk og engelsk stil, og gravyrene bar preg av rokokko. Kunstneren og gravøren Heinrich Gottlieb Köhler regnes som den dyktigste av gravørene, etterfulgt av Villas Hansen Vinter, som opprinnelig var Köhlers svenn.

Høyde 12,0 cm

Merknad: Aldersrelatert slitasje.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Drammeglass

Informer en venn om dette objektet