Blomqvist / Nettauksjon / Nye objekter / Kiste

Nettauksjon

Objektnummer 126333-2
Utstilt Sone 4, Fornebu
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Kiste

 • Tilslag

  Usolgt

  Vurdering 5 000 - 7 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 26.05.2019 21:05

  Objektet kan ikke sendes i posten

English description

Kiste

Surnadal/Nordmøre. Louis seize. Anno 1851.
Rosemalt av Rosemalt av Lars H. Fiske (1799-1881).

Kiste med buet lokk, hanker på siden. Original fungerende lås med to tapper, nøkkel og nøkkelhullbeslag. Hank i front til å dra opp lokk. Innside med hvit limfarge med enkel prikkdekor. Dyp leddik med to skuffer til venstre. Rikt skåret gjennombrutt sarg/understell med volutt og blomst.

Rosemalt på prøysisk blå bunn. Røde halvmåne-bånd på kanter og senter på kisten og lokk, staffert i hvitt. Rosemalte kranser med naturalistiske nyperoser, i knopp, i blomst og som nypefrukter hengende nede. Inne i kransen malt navn og initialer: Anne Larsdatter Aasen Malet 1851. På lokket er det malte buketter med tilsvarende blomster i rød- og rosanyanser, hvitt og grønt.

Malt av Lars H. Fiske (1799-1881) fra Surnadal. Han malte i en streng og nøktern stil, uten spor av rokokko og barokk, noe som er uvanlig i rosemalingen. Derimot er påvirkningen tydelig av de yngre stilartene empire og louis seize som var mer i tiden på første halvdel av 1800-tallet. Motivstoffet er stort sett avgrensa til blomstervaser, kryssende blomstergreiner og ikke minst kranser med nypeblomster. Malingen er symmetrisk og naturalistisk. Som oftest er det ulike stadier av blomster, typiske roser, revebjeller, nyper og plommelignende frukter.

LITTERATUR: Norsk rosemåling, Nils Ellingsgard, Det norske samlaget 1988, side 130-131.

Høyde 81,0 cmLengde 108,0 cm Dybde 56,0 cm

Merknad: Aldersrelatert slitasje og bruksspor. Smuss. Noen sprekker/løs plank. Ettersyn anbefales.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Kiste

Informer en venn om dette objektet