Blomqvist / Nettauksjon / Siste sjanse / Ryszard Warsinski, Komposisjon med figurer

Nettauksjon

Objektnummer 131855-1
Utstilt Fotostudio, Fornebu
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Ryszard Warsinski

 • Tilslag

  Usolgt

  Vurdering 30 000 - 40 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 23.02.2020 20:00

  Objektet kan ikke sendes i posten

English description

Ryszard Warsinski

Gdynia, Polen 1937 - Oslo 1996

Komposisjon med figurer
Blandingsteknikk på papir, 120x200 cm
Signert nede til høyre: Warsinski

LITTERATUR Hans-Jakob Brun: "Maleriet 1940-1980", Norges Kunsthistorie, Oslo 1983, bind 7, side 200-203

"Et helt desillusjonert perspektiv på tilværelsen kan nok også leses ut av Ryszard Warsinskis arbeider, så i det hører han naturlig hjemme i den sentrale gruppen av norske surrealister i 60- 70-årene. Men han har alltid vært et særtilfelle i norsk kunst. Han kom hit fra Polen i begynnelsen av 1960-årene, og brakte med seg direkte impulser fra en mellom-europeisk surrealisme. Warsinskis røtter er i en tradisjon hvor materialprakt og folkelig magi, solid formkultur og ukuelig opprørstrang har bygget opp en sterk egenart også i billedkunsten. Dette finnes som bakgrunn for Warsinskis kunst, og i tillegg gjør hans bilder bevisst bruk av mange slags drivgods fra vår kulturelle fellesarv. Det vesentlige er allikevel at dette er smeltet inn i en billedverden som helt ut har et temperamentsfullt personlig stempel. Warsinski er kanskje vår kunst mest kompromissløst kryptiske maler, fordi vi alltid bringes til å innse at det viktigste i bildene hans er utenfor vårt grep. I 1960-årene kunne dette gi en magisk karakter til figurer som vokste fram av tykke lag vinyl, hvor sprekker og avskallinger syntes å varsle om en delvis oppløsning. Figurene er aktører i en urgammel, men også helt privat fabel, hvor sensualitet og forgjengelighet er vokst sammen til en morbid poesi." Brun side 201


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Ryszard Warsinski
Gdynia, Polen 1937 - Oslo 1996

Informer en venn om dette objektet