Blomqvist / Nettauksjon / 50 Mest viste objekter / Arne Kavli, Portrett av Tulla Larsen

Nettauksjon

Objektnummer 132480-1
Utstilt Resepsjon, Fornebu
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Arne Kavli

 • Tilslag

  Usolgt

  Vurdering 80 000 - 100 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 24.05.2020 20:26

  Objektet kan ikke sendes i posten

English description

Arne Kavli

Bergen 1878 - Oslo 1970

Portrett av Tulla Larsen
Olje på lerret, 161x131 cm
Signert nede til venstre: A K

LITTERATUR
Dedichen, Jens:"Tulla Larsen og Edvard Munch" Oslo 1981.
"Sommeren med Edvard Munch og Arne Kavli" utstillingskatalog, Stiftelsen Modums Blaafarveværk 1999.

«Arne Kavli maler sitt store bilde av Tulla samme år som de giftet seg, 1903. Det gjenspeiler en voksen kvinne med stor mystikk og uutgrunnelighet. Kavli var 9 år yngre enn Tulla Larsen. Tulla var nest yngst av barna til den meget velstående vinhandleren P.A. Larsen, som døde da Tulla var seks år. Tulla var den rike pike, hun hadde egen leilighet i Homansbyen - vanket i kunstnerkretsene og var omsvermet.[...] I Paris 10. oktober 1903 giftet Tulla og Kavli seg. Vi vet lite om deres ekteskap, men Kavli malte mange vakre bilder med Tulla som modell, i møtet med den franske ny-impresjonismen - og tiden før første krig. I 1910 ble ekteskapet mellom Mathilde Kavli [Tulla] og Arne Kavli oppløst. Samme år giftet Tulla seg med skipsmegler Hans Blehr, etter at Blehr var blitt skilt fra skuespillerinnen Agnes Mowinckel. Blehr var fetter av Dagny Juel og svoger av Sigurd Bødker og Gunnar Heiberg. Datter av Agnes Mowinckel og Blehr fru Wenche Dedichen som vokste opp med Tulla som stemor i noen år og deretter som familie-venn, forteller at når Tulla fulgte de unge pikene hjem om kvelden hadde hun alltid revolveren i vesken. I 1920 ble Tulla og Blehr skilt. Tulla levet sine siste 22 år i Oslo, i nær kontakt med sin store familie og vennekretsen som opplevet henne som en omsorgsfull, gåtefull, men nær person. Hun døde i 1942.» Dedichen side 72-75

Tulla Larsen huskes kanskje best i dag for sitt forhold til Edvard Munch. De kurtiserte hverandre i 1898, frem til den brå avslutningen på forholdet i 1902, som kulminerer i at Tulla trekker revolveren, Munch prøver å gripe den, et skudd går av og Munch blir skadet i hånden. Munch selv følte seg slitt mellom kjærligheten og kunsten, han måtte velge enten det ene eller det andre, å kombinere disse lot seg ikke gjøre.

Merknad: Lerretet er dublert og spent på ny blindramme. Krakeleringer jevnt over hele billedflaten. En eldre, ca. 30 cm lang, hakeformet rift i lerretet oppe midt på (i underkant av vinduet av vinduet) sveiset og retusjert, synlig i UV-lys. Eldre reparasjon av overflateriper e.l. oppe til vesntre synlige i UV-lys. Flere retusjer synlige i UV-lys.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Arne Kavli
Bergen 1878 - Oslo 1970

Informer en venn om dette objektet