Blomqvist / Nettauksjon / NRK / Setesdalsbunad

Nettauksjon

Objektnummer 132682-1
Utstilt Utlevert
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Setesdalsbunad

 • Tilslag

  8 000 NOK

  Vurdering 10 000 - 12 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 16.04.2020 20:00

  Objektet kan sendes med post i Norge for 375 NOK. For forsendelse og pris til utlandet vennligst kontakt [email protected]

English description

Setesdalsbunad

Svartstakk og hvitstakk i vadmel. Vevet belte og hosebånd, skjorte og skaut. Ca. år 1900

Ca. størrelse 36

Brystmål 91 cm
Lengde 86 cm

En svartstakk i vadmel med Plissé på bakside. Dekorert med et grønt og to røde bånd langs stakkekant og ulikefargede broderier på øvre del. En hvitstakk i vadmel med tre sorte bånd langs stakkekant og ulikefargede broderier på øvre del. Vevet belte i rødtoner og vevde hosebånd i lilla. Skaut i sort med blomster. Hvit skjorte med blonder.

HISTORIE
Setesdalsbunaden har levd i ubrutt tradisjon fram til i dag. Derfor er det store variasjoner i klesskikken. Disse variasjonene ser man tydelig i de forskjellige løyesømmene. Både farger og mønster varierer og kan kombineres på ulike vis. Hver Setesdalsbunad er unik.
Klesskikken i Setesdal er gammel. Kvinnedrakten har vært i bruk fra slutten av 1700- tallet, altså omkring 300 år.

Kvinnebunaden, også kjent som stakkane i Setesdal, består av ei hvit skjorte med blonder (kniplinger eller nupereller) på krage og ermer, to stakker i vadmel: en hvit understakk («kvitstakk») til daglig bruk og en svart overstakk som brukes når det er kaldt, og til fest- og kirkebruk.

Merknad: Aldersrelatert slitasje. Kvitstakk med flere lys brune flekker (rustflekker) i front. Enkelte løse tråder. Svartstakk med overflatemerker og noe bleket på bånd ved stakkant. Slitasje på stakkanter. Løse tråder/mindre skader på broderi på skjorter. Eldre og nyere reparasjoner. Ettersyn anbefales.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
4592291 16.04.2020 18:33:43 8 000 NOK
X

Tips en venn!

Setesdalsbunad

Informer en venn om dette objektet