Hvordan kjøper du på Nettauksjon?

Blomqvist er Norges eldste og ledende auksjonshus og siden 2006 har vi avholdt titusenvis av nettauksjoner. Det finnes alltid noe spennende og interessant hos oss. Følg fire enkle steg nedenfor og bli med på våre spennende auksjoner!

STEG 1 - REGISTRER DEG

For å kunne by på Nettauksjon, må du være registrert hos oss. Klikk her for å registrere deg og du får automatisk tilgang til "Min side". Her får du blant annet historikk og informasjon om dine kjøp og salg.

STEG 2 - FINN DRØMMEOBJEKTET

Bli inspirert og finn objektet du ønsker deg ved å se gjennom våre forskjellige kategorier. Vet du eksakt hva du vil ha, så bruker du vår søkefunksjon.

STEG 3 - GI BUD!

Legg inn bud
 
Maksimumsbud
 
Varsling overbud

LEGG INN BUD

Logg deg inn og legg inn bud på objektet du ønsker å kjøpe. Hvis du ikke allerede har registrert ditt betalingskort, gjør du dette på Min side. Husk at du må bekrefte budet for at det skal bli registrert. Vi sender automatisk kvittering til din e-post etter din budbekreftelse. Les våre kjøpsbetingelser.

 

MAKSIMUMSBUD

Velg ditt maksimumsbud for hva du er villig til å betale for objektet. Auksjonssystemet tar hånd om resten og byr på dine vegne opp. Husk at alle bud er bindende. Les mer om maksbud/autobud her

 

VARSLING OVERBUD

Hvis noen byr over deg, vil du bli varslet om dette på e-post, slik at du kan fortsette budgivningen om du ønsker det. Ved bud innenfor auksjonens siste fire minutter, vil auksjonen automatisk forlenges med fire minutter. Dette for å unngå bud i siste sekund. Forlengelsen fortsetter til det er oppnådd en vinner.

STEG 4 - GRATULERER, DU VANT!

Betaling
 
Henting

BETALING

Når du har vunnet budrunden, mottar du en e-post som inneholder link til betaling. Objektet ditt betaler du enkelt med Visa eller MasterCard innen 48 timer etter avsluttet auksjon. Har du ikke betalt innen 48 timer foretas et autotrekk fra ditt registrerte kort.

I tillegg til tilslagssummen, betaler du 25% som inkluderer salær og mva.
 For billedkunst inkluderer dette også 5% kunstavgift. 

 

HENTING

Alle objekter hentes i Rolfsbuktveien 4 e-f,på Fornebu innen én uke etter avsluttet auksjon (vin 14 dager). Dersom du ikke kan hente det selv, ta kontakt med oss slik at vi kan bistå med pakking og forsendelse. Informasjon om alternative forsendelsesmetoder, ligger også presentert per objekt på nettsidene våre.

Auksjonsavslutning

Alle våre auksjoner avsluttes fra kl. 20.00 med sluttintervall på 20 sekunder mellom hvert objekt. I vårt system bygges og legges det ut flere parallelle auksjoner og kampanjer hver dag, noe som gjør at flere objekter kan ende opp med å ha eksakt samme avslutningstidspunkt. For å rette opp dette henter vi 4 dager før auksjonsslutt ut samtlige objekter med avsluttning samme kveld og oppdaterer sluttidspunktet for disse. Dette gjør vi for å sikre at det alltid er 20 sekunder mellom hvert objekt. Du kan derfor oppleve at sluttidspunktet for et objekt endrer seg med noen minutter 4 dager før auksjonsavslutning.

Forbehold om teknisk svikt

Vi har lagt ned store ressurser med det formål å få et driftssikkert og pålitelig auksjonssystem. Vi utelukker likevel ikke at teknisk svikt kan forekomme og hindre auksjonen å forløpe som forventet. I slike tilfeller forbeholder vi oss retten til å stanse en pågående auksjon, midlertidig eller permanent. Videre forbeholder vi oss retten til å annullere en avsluttet auksjon selv om en kjøper har fått melding om tilslag på et objekt, uten at dette medfører ansvar for oss.

Nettauksjonens tekniske gjennomføring avhenger også av forhold lokalt hos den enkelte kunde (eget datautstyr, internettlinjer o.l.). Blomqvist kan ikke stå ansvarlig for at dette fungerer. Vi gjør oppmerksom på at klokken som teller ned til auksjonsslutt, kjører på kundens egen maskinenhet. Den vil derfor fortsette å telle ned selv om kontakten med Blomqvist sin server skulle være brutt. I slike tilfeller vil budgiver for eksempel kunne gå glipp av oppdatering om overbud. Kunden er selv ansvarlig for at kontakten mot internett er intakt. Vi anbefaler derfor kundene å oppdatere nettsiden med jevne mellomrom (trykke «refresh», dvs laste inn siden på nytt).