Hvordan kjøpe

Det er enkelt, trygt og spennende å handle på klassiske auksjoner hos Blomqvist. På auksjon bestemmer du selv hvor mye du vil by, og du kan føle deg sikker og trygg på ditt kjøp. Blomqvist har 150 års erfaring og er dermed Norges fremste eksperter på verdivurdering av kunst. Følg våre tre enkle steg for å bli auksjonens vinner:

Hvordan kjøpe

STEG 1 – VISNING

I dagene før auksjonen er alle kunstverk utstilt i våre lokaler i Tordenskiolds gate. Du er velkommen til oss for å se og undersøke alle auksjonsobjektene som er til salgs, og vi anbefaler budgiver om å undersøke verkene nøye i forkant av auksjonen. Katalogen som utarbeides til hver auksjon inneholder beskrivelser som er gitt etter beste evne og med hjelp fra tilgjengelig litteratur og ekspertise. Du kan bestille katalogen enkeltvis eller abonnere på den. Prisantydningen reflekterer våre eksperters vurdering av hvilken pris som kan forventes å oppnå på auksjon. Våre eksperter er behjelpelige med besiktigelsesrapporter, dersom det ønskes mer dyptgående informasjon.  Alt blir solgt i den tilstand objektet befinner seg i ved klubbnedslag og det er ingen mulighet for reklamasjon eller angrefrist heretter.

Uken før hver auksjon kan du besøke oss og treffe våre eksperter. Har du ikke anledning til å komme, kan du se alle katalognummer i vår gjennomillustrerte katalog, enten på nett eller i trykket utgave. Katalogen foreligger cirka to uker i forkant av hver auksjon. 

STEG 2 - BUDGIVNING

Ønsker du å delta i budgivning har du fire fremgangsmåter:

BudFraSalen
live_bidding nett
   

BUD FRA SALEN 

Du registrerer deg i resepsjonen før auksjonen og får utdelt en budspade. Bud avgis med spaden slik at den er godt synlig for auksjonarius.

LIVE BIDDING

Når budgivningen starter kan du by direkte i intervaller mot bud i salen, telefon eller forhåndsbud, og følge med på auksjonen som streames direkte på samme nettside. Budaktiviteten, budresultatene og auksjonsresultatene vil være tilgjengelig i sanntid. Registrer deg for live bidding.

   
forhåndsbud
Telefonbud
   

FORHÅNDSBUD

Har du ikke selv anledning til å være til stede på auksjonen kan det avgis et skriftlig forhåndsbud. Blomqvist byr så på dine vegne om nødvendig opp til angitt høyeste beløp. Forhåndsbud kan avgis per telefon 45 93 92 00, e-post eller på vår nettside.

TELEFONBUD

Ved budgivning per telefon vil Blomqvist ringe budgiver og etablere kontakt i god tid før det aktuelle katalognummer ropes ut. Den som bestiller telefonbudgivning må ha intensjon om å by opp til minimum 90% av laveste vurdering. Ta kontakt med oss for avtale om telefonbudgivning.

   
       

STEG 3 - KJØP

betaling
 
Utlevering

BETALING

Kjøpt kunstverk kan betales  og hentes i Tordenskiolds gate 5 etter klubbnedslag på auksjonskvelden. Etter dette kan kunstverket hentes på Fornebu i Rolfsbuktveien 4 e-f senest én uke etter auksjonen. Du kan betale med kort eller via din nettbank.

 

HENTING

Ønsker du transport kan Blomqvist anbefale firmaer som arrangerer pakking, forsikring og transport. Kjøpte kunstverk må hentes innen 14 dager etter auksjonen. For kunst kjøpt på klassisk auksjon tilbyr vi kostnadsfri hjemlevering i Oslo-området forutsatt at kunstverket ikke trenger spesialtransport.