Blomqvist / Nettauksjon / Ovrig billedkunst / Eugène Galien Laloue, "Place de la Bastille"

Nettauksjon

Objektnummer 126168-6
Utstilt Sone 3, Fornebu
X

Følg objektet

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Eugène Galien Laloue

 • Tilslag

  Usolgt

  Vurdering 30 000 - 40 000 NOK

  Auksjonen er avsluttet

  Slutt 06.08.2019 20:22

  Objektet kan sendes med post i Norge for 375 NOK. For forsendelse og pris til utlandet vennligst kontakt forsendelse@blomqvist.no

English description

Eugène Galien Laloue

fransk 1854 - 1941

"Place de la Bastille"
Gouache og akvarell på papir, 19x31 cm
Signert nede til venstre: E. Galien Laloue

Titulert på baksiden av papiret

Uten ramme

LITTERATUR Noë Willer: "Eugène Galien Laloue. Le Triophe de Paris" catalogue raisonné volume I, Paris 1999

Galien Laloue er anerkjent som en mester i franske, impresjonistiske gatescener. Hans maleri representerer den såkalte "Belle Époque" med et yrende, menneske-fylt Paris. Galien-Laloues arbeider verdsettes ikke bare for deres kunstneriske verdi, men også for selve det historiske miljøet som er dokumentert i skildringene av hest og vogn, sporvogner og de første omnibusser. Galien Laloue var meget konservativ og et utpreget bymenneske. På mange måter var han en einstøing som trivdes best alene, i dyp konsentrasjon på sitt atelier. De færreste bildene ble malt ferdig in situ. Han la gjerne kun et grunnriss som han så bearbeidet videre i atelieret. Hans arbeidsform var svært systematisk og bildene ble bygget gradvis opp. Først definerte han byrommet, med bygninger, gater og broer. Dernest valgte han årstid og tid på døgnet gjennom fargeleggingen av himmel og betoningen av lyset. Til sist befolket han byrommet med mennesker, som gjerne kunne være personer fra hans familie eller nære omgivelser. Alt ble utført med en stor presisjon og en nesten utrolig detaljrikdom.

Merknad: Misfarget papir, trolig surt. Fuktflekker oppe i høyre hjørne av papiret


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Budhistorikk

Budgiver Tidspunkt Beløp
Foreløpig ingen bud
X

Tips en venn!

Eugène Galien Laloue
fransk 1854 - 1941

Informer en venn om dette objektet