Blomqvist / Vin

Vin

Har du spørsmål om vinauksjoner? Kontakt:

Sara Frimanslund
[email protected]
957 07 735

Vinauksjon

Vin

Sommerens vinauksjon er avsluttet. Innlevering pågår til kommende auksjoner. Neste auksjon har avslutningsdager 26. og 27. august.

Se tilslagslisten for vinauksjonen i juni her

Våre vinauksjone​r har flyttet til Blomqvist​s lokaler på Fornebu​. Flasker som skal hentes blir ikke lenger utlevert i sentrum.

Vinmonopolet og Blomqvist følger situasjonen ​om Covid-19 og vil følge myndighetenes anbefalinger for å hindre spredning. Lagerleien er stanset og vil ikke bli satt i gang igjen før situasjonen tilsier det. Til de kundene som besøker Blomqvists lokaler minner vi om å holde avstand til andre kunder og ansatte. Benytt håndspriten som er plassert ved resepsjon, innleverings- og utleveringsdiskene​, og unngå kollektivtransport​. Det er parkering rett utenfor våre lokaler på Fornebu, og det finnes også parkeringshus i nærheten. 

Auksjoner 2020

Auksjon Innleveringsfrist Innleveringssted Auksjonsstart Auksjonsavslutning
august 10.06.20 Rolfsbuktveien 4 e-f, Fornebu 17.08.20 26. og 27. august
oktober 26.08.20 Rolfsbuktveien 4 e-f, Fornebu 01.10.20 14. og 15. oktober
desember 14.10.20 Rolfsbuktveien 4 e-f, Fornebu 26.11.20 10. og 11 desember

All innlevering skjer hos Blomqvist på Fornebu! Du finner oss i Rolfsbuktveien 4 e-f, 1364 Fornebu.

Selge på vinauksjon

Kontakt Sara Frimanslund, ansvarlig for auksjoner ved Vinmonopolet, for ​salg og verdivurdering:

[email protected] eller telefon 957 07 735.

Våre auksjoner fylles opp fortløpende og de kan bli fulle før innleveringsfristen. Verdivurdering gjøres fortløpende. Katalog over utvalget publiseres på vår nettside ca 12 dager før auksjonen avsluttes. Vinmonopolet og Blomqvist Kunsthandel har siden 2013 gjennomført vin- og brennevinsauksjoner med meget gode resultater. Auksjonene arrangeres av Blomqvist Kunsthandel i samarbeid med Vinmonopolet og skjer på vegne av privatpersoner. Det er fagpersoner hos Vinmonopolet som foretar kvalitets- og verdivurdering. 

For å levere inn vin, øl eller brennevin for salg på våre auksjoner må du først melde inn flaskene til Vinmonopolet for vurdering På Vinmonopolets nettsider finner du registreringsskjema og videre beskrivelse på hvordan du går frem. Når flaskene er godkjente for salg av Vinmonopolet kan du kontakte Blomqvist for å avtale innlevering [email protected]. Endelig kvalitetsvurdering og prisvurdering blir fastsatt ved besiktigelse av flaskene. Les mer om hvordan du kan selge her.

Kjøpe på vinauksjon

   

Vinauksjonene foregår på Blomqvists nettside. Her finner du alle flasker/lots nøye beskrevet og vurdert av fagpersoner fra Vinmonopolet. For å kunne kjøpe må du være registrert som bruker på www.blomqvist.no og ha bekreftet at du er over 18 eller 20 år.

Logg inn eller registrer deg for å få tilgang. Dersom du både er logget på, har bekreftet betingelser og alderen din har du anledning til å legge inn bud når auksjonen er aktiv. Katalog over utvalget finner du her.

Første gang du legger inn bud vil du få spørsmål om du vil hente kjøpte flasker hos Blomqvist Kunsthandel eller hvis du vil ha flaskene levert til et Vinmonopol i Bergen, Sandefjord, Stavanger, Trondheim, Ålesund eller Hamar. Dersom du velger utlevering ved et av disse Vinmonopol koster transporten kr 150 per 12 flasker. Vi arbeider med å utvide distribusjonen slik at flasker kan utleveres ved Vinmonopol i flere norske byer. Hentefristen hos Blomqvist er 14 dager etter auksjonen. Deretter påløper det automatisk lagerleie på kr 140 per katalognummer/lot per påbegynt uke.

     

 

Om vinauksjoner og rettigheter

I tillegg til Vinmonopolets enerett for salg av alkohol i vanlige butikker har Vinmonopolet fått enerett til å besørge auksjoner. Salget skal skje i kontrollerte former og med alderskontroll. Relevante bestemmelser for auksjoner fremgår av alkoholloven § 3-1, sjette ledd og innkjøpsforskriftet kapittel 7A.