Blomqvist / Klassisk auksjon / Tidligere auksjoner / Ny auksjonsrekord

Klassisk auksjon

Søk direkte etter objekt

Ny auksjonsrekord

Ny auksjonsrekord

På jubileumsauksjonen, Blomqvist 150 år, ble det satt ny auksjonsrekord. Kunstverket "Andersnatten", av vår kjære kunstner Theodor Kittelsen, ble solgt for 14 millioner kroner. Prisen, inkludert omkostninger, blir totalt 17,5 millioner.

Kunstverket fra 1903 er regnet som et av Kittelsens beste verk, et nydelig stemningsbilde av en solnedgang med flott utskåret ramme av kunstneren selv. Andersnatten var sist på markedet i 1904 på en utstilling hos Blomqvist og ble trolig solgt for 1 000 kroner (i dag tilsvarer dette ca. 80 000 kroner). 

Vi er utrolig stolte av dette tilslaget, som har krevd en innsats ut over det vanlige. Vi har jobbet i nesten ett år, reist med kunstverket på førvisning til Bergen og Ålesund, og hatt det utstilt i våre historiske lokaler i Tordenskiolds gate til rekordbesøk. 

EN AV FLERE REKORDER 

Jubileumsauksjonen Blomqvist 150 år hadde flere fantastiske tilslag. Det ble blant annet ny internasjonal rekord for litografiet Eva Muducci / Brosjen av Edvard Munch, med et tilslag på 2,7 millioner kroner (3 375 000 kroner inklusive omkostninger). Munch er en av Norges mest populære kunstnere med et stort internasjonalt publikum. 

Den samlede verdien på tirsdagens auksjon er den største samlede verdien som er tilbydd på det norske kunstmarkedet. Flere av tilslagene doblet vurderingen og viser til et sunt norsk auksjonsmarked. Aldri har en auksjon i Norge hatt syv tilslag på over 1 million kroner. Se alle resultatene i tilslagslisten.

INNLEVERING PÅGÅR TIL NESTE AUKSJON - KONTAKT OSS I DAG