Blomqvist / Klassisk auksjon / Moderne, Klassisk & Munch

Klassisk auksjon

Søk direkte etter objekt
Se web-tv
Tilslagsliste
Auksjon: tirsdag 23. mai 2017 kl 18.00

AUKSJON AVSLUTTET Moderne, Klassisk & Munch

Katalogen for auksjonen 23. mai finner du nå på nettsiden vår. Auksjonen inneholder nøye utvalgte eksklusive arbeider av moderne og klassisk kunst fra Edvard Munch, Frits Thaulow, Christian Krohg, Jakob Weidemann, Håkon Bleken og en rekke andre av våre mest betydningsfulle kunstnere.

Kvalitetsmessig holder auksjonen en meget høy standard, og er dessuten preget av et bredt utvalg.

Tidsmessig strekker den seg fra Mathias Blumenthals Sommerlandskap «Paysage de Livornie» fra 1746 via J.C. Dahls «Klintekorset i Liselunds Hauge paa Möen» fra 1814 til helt til Håkon Blekens «Hommage à Baudelaire, Balkongen» fra 2005. I tillegg presenterer vi et av Matthias Stoltenbergs barneportretter fra 1860-tallet, tre arbeider i olje på plate av Lars Hertervig og tre malerier av Frits Thaulow. To andre høyde punkter er Christian Krohgs fremstilling av to sjømenn som leser Verdens Gang, fra 1899 og Nikolai Astrups «Skumring i prestegårdshagen» fra 1906.

I den moderne delen av katalogen kan vi nevne Anna-Eva Bergman, Jakob Schmidt og hele fem malerier av Jakob Weidemann, fra ulike perioder av kunstnerskapet.

Til slutt ønsker vi å trekke frem Mathilde Smith, en kunstner som i 1852 var første kvinne til å motta Statens reisestipend for kunstnere. Smiths maleri, fra 1842, er trolig en variasjon over et motiv fra J.C Dahl.

SE DEN DIGITALE VERSJONEN AV KATALOGEN HER

Ta gjerne kontakt med en av våre eksperter for mer informasjon.

Birgitte Chr. Schiøth 22 70 87 89 / [email protected]

Erlend Hammer 22 70 87 75 / [email protected]

Elisabeth Vik Forsberg 22 70 87 86 / [email protected]

Knut Forsberg 22 70 87 82 / [email protected]

Visning

Visningen starter 11 mai, men finner du et bilde du vil se nøyere på så kontakt oss nå og vi kan finne det frem for deg.