Blomqvist / Exhibitions / Previous exhibitions / Variations in Disco - Magnus Bjerk

Exhibitions

See catalogue
Opens: Thursday 07. January 2016 kl 18.00

Exhibition closed Variations in Disco - Magnus Bjerk

(7. jan - 24. jan 2016)
Blomqvist starter 2016 med den Berlin baserte kunstneren Magnus Bjerk. Variations in Disco viser en serie fotografier som kommenterer samfunnspolitiske spørsmål knyttet til bibliotek og ytringsfrihet.

Bjerk har vært i dialog med biblioteksaktivistene Anders Ericson (N) og Mikael Böök (Fin) som krediteres som bidragsytere til utstillingen sammen med Ingrid Nord (N), Namia Leigh (KOR), Tim Lawrence (UK), Anne Bjerk (N) og "Bok på Veitvet" (Sinikka J. Olsen, Ulrika Staugaard, Siri Jæger Brudvik, Signe Vasshus, Kathleen Alana Morley). Det hele kan tolkes som en intervensjon som avvæpner den symboltunge, ærverdige institusjonsarkitekturen, samtidig som den oppfordrer til å ruste opp folkebibliotekets bevilgede funksjon som en vital pådriver for meningsbryting og demokrati.

Bjerk har valgt iscenesettelse som et av flere grep i utstillingen, på Blomqvist vil publikum møte Ericson og Böök sitt komprimerte anti-bibliotek, Namia Leighs tegning i dialog med en platespiller med programmerte led lys, glass-skulpturene til Ingrid Nord i kombinasjon med disco kuler, Anne Bjerks håndstrikkede genser og gjenværende rester av det kunstnerdrevne, alternative biblioteket 'Bok på Veitvet' prosjektet, preparert som bokbål. Sammen setter de rammen for utstillingens tittel: Variations In Disco.

Illustrasjon: Utsnitt av Magnus Bjerk "An Absence of Conflicting Views is Harmful to Social Processes and Leads to a More Superficial Democracy", 2015

Kontakt Benedicte Sunde på 45 04 93 07 for mer informasjon.

For pressebilder klikk her.