Blomqvist / Exhibitions / Previous exhibitions / Kåre Kivijärvi - Min verden er en annen

Exhibitions

See catalogue
Opens: Friday 05. February 2016 kl 19.00

Exhibition closed Kåre Kivijärvi - Min verden er en annen

Blomqvist viser fom. 5 februar - 28. februar fotokunstneren Kåre Kivijärvi (1938-91), "Kåre Kivijärvi - Min verden er en annen” Fotografiene betegnes av sterke sorthvite kontraster og en streng komposisjon, noe som gjør at de kan føres tilbake til en sentral-europeisk fototradisjon. Katalogen ligger nå på nett og vi selger fortløpende etter prinsippet førstemann til mølla.

Denne tradisjonen hadde ikke mange representanter i datidens Norge og Kivijärvis verk har derfor blitt sett på som enestående i norsk fotohistorie

På utstillingen vises bl.a. fotografier fra serien Hav, fotografert i Barentshavet i 1959/60, og bilder fra et besøk på Øst-Grønland i 1966. Bildene regnes som klassikere i norsk fotohistorie. I tillegg vises et utvalg fargebilder fra en reise han gjorde i Afghanistan og India i 1964. Fargebildene vitner om en formsikker og teknisk dyktig fotograf som utnytter småbildekameraes alle mulligheter. Noen av arbeidene vil bli vist for første gang, blant annet et utvalg bilder fra de 7 filmene som nylig ble funnet ufremkalt.

Illustrasjon: Utsnitt av Kåre Kivijarvi "Landsetting på Øst-Grønland", 1966

ÅPNER: 05. februar kl. 19.00

man-fre 11-17

lør-søn 12-17

FOREDRAG MED ROBERT MEYER 13. FEBRUAR KL. 13

Den anerkjente fotografen og kunsthistorikeren Robert Meyer holder foredrag i utstillingen Kåre Kivijärvi – Min verden er en annen kl. 13.00

Robert Meyer er en kjenner av Kåre Kivijärvis kunstnerskap, han studerte fotografi under Christer Strömholm ved Fotoskolan ved Stockholms Universitet. Han har arbeidet som fotograf  for Vårt land, NRK og frilanset blant annet i Buenos Aires.  I 1990 ble han utnevnt til landets første professor i fotografi ved Kunsthøyskolen i Bergen. Han har også forfattet en av tekstene i katalogen som følger utstillingen.

Velkommen!