Blomqvist / Exhibitions / Previous exhibitions / Cartooned Revisited - Marian Heyerdahl

Exhibitions

See catalogue
Opens: Thursday 12. January 2017 kl 18.00

Exhibition closed Cartooned Revisited - Marian Heyerdahl

Årets første utstilling på Blomqvist er en bred presentasjon av Marian Heyerdahl skulpturer fra serien Cartooned Revisited. Stålskulpturene reiser spørsmål rundt fremstilling av kjønn, seksualitet og relasjoner i et samfunn hvor det polerte idealet dominerer.

«For meg er det naturlig å hente inn det blanke materialet og det sterile uttrykket til polyester i denne serien. Det reflekterer det futuristiske perspektivet jeg kommenterer, og de spørsmål skulpturene reiser – alt fra det sårbare til det humoristiske.»                                                         Marian Heyerdahl, intervju 21.9.2016

Høyreiste, dukkede, interagerende, komiske og truende, Heyerdahls skulpturer speiler omgivelsene med sin høypolerte glans - men sier de også noe om vår egen samtid? Bak den glatte fasaden presser ulike figurasjoner seg frem, med sine overdrevne tegneserieøyne stirrer de vilt ut i retning himmelhvelvingen. Hver og en forteller sin egen historie og representerer kunstnerens dialog med kunsthistorien, populærkulturen og vår egen samtid.

For mer informasjon kontakt Benedicte Sunde 22 70 87 87 / [email protected]

Velkommen til Art walk & talk med Marian Heyerdahl lørdag 11. februar

Se en kort intervju med Marian Heyerdahl her

Viewing

13. januar - 5. februar NB! Utstillingen forlenges til 12. februar!

(man-fre 11-17 / lør-søn 12-17)