Blomqvist / About Blomqvist / Courses / Tidligere kurs / 2017 / KUNSTEN Å SAMLE 2017

About Blomqvist

KUNSTEN Å SAMLE 2017

KUNSTEN Å SAMLE 2017

En kursrekke for deg som ønsker å samle på kunst og lære mer om hvordan kunstmarkedet fungerer.

Fokus: Samtidskunst og fotografi

27. september – del I

Kl. 18.00 med lett servering fra kl. 17.30

Göran Christenson, direktør for Nordic Contemporary Art Collection – NoCo i Stockholm – Forteller om sin erfaring med å samle nordisk samtidskunst.

Jonas Tebib, avdelingsleder for foto ved Sotheby’s Paris – Hvordan samle foto.

Benedicte Sunde, programsjef ved Blomqvist Kunsthandel - Kunsthistorisk innføring med fokus på fotografi

4. oktober – del II

Kl. 18.00 med lett servering fra kl. 17.30

Knut Forsberg, kunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel - Prisutvikling i samtidskunstmarkedet

Benedicte Sunde -  kunsthistorisk innføring med fokus på samtidskunst.

Erlend Hammer, kunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel -  Hva bør man være oppmerksom på når man kjøper kunst og hvordan utføres verdivurdering av samtidskunst.

12. oktober – del III

Møt opp en halv time før auksjonen (kl. 17.30) og få en praktisk veiledning om hvordan selve auksjonen foregår

Ordinær 1245 NOK (kun 622,- for del II og III)

Student 935 NOK (kun 467,- for del II og III)

Kursavgiften inkluderer lett servering på kurskveldene 27. september og 4. oktober. Kurset holdes i våre historiske lokaler i Tordenskiolds gate 5, 0160 Oslo. Se kart.

OM FOREDRAGSHOLDERNE

Göran Christenson er kunsthistoriker, utdannet ved Lunds Universitet, Sverige. Han var under 25 år direktør for Malmö Konstmuseum, Sverige,  der bygget han opp den mest omfattende samlingen av nordisk samtidskunst. Han har kuratert utstillinger i Sverige og utlandet. Han har vært med i Bildkonstnärsfonden och har under en periode vært styreleder i IASPIS. Han har vært styremedlem i Kungliga Konsthögskolans og i Konstnärliga fakulteten ved Lunds Universitet. Siden 2014 er han direktør for Nordic Cotemporary Art Collection-NoCo, Stockholm.http://cargocollective.com/noco

Fotohistoriker Jonas Tebib ble utnevnt som direktør for fotoavdelingen hos Sotheby’s Paris avdeling I 2016. Tebib startet som salgsleder ved Baudoin Lebon (Paris), her ble han kjent med 10,000 trykk og fotografier fra 1800-tallet og 1900-tallet. Han håndterte store samlinger blant annet den anerkjente Texbraun. I 2009 reiste Tebib til Dubai hvor han utviklet utstillingsprogram og publikasjoner med vekt på fotografi hos galleriet The Empty Quarter. Tebib har med sin erfaring innsikt i noen av de største fotosamlingene internasjonalt, en eksklusiv innsikt som han vil dele med Blomqvist.

Benedicte Sunde, programsjef ved Blomqvist Kunsthandel er Cand. Philol. i kunsthistorie og lektor. Hun arbeidet som formidlingsleder og senere kurator ved Henie Onstad Kunstsenter i perioden 1999-2007. Hun har undervist i fotokunst og kunsthistorie ved Oslo fotokunstskole. Fra 2007 til 2015 var hun senior kurator og senere daglig leder i DogA Norsk Design- og Arkitektursenter. Sunde har forelest om kunsthistorie nasjonalt og internasjonalt, hennes spesialområder er Nederlandsk sjanger maleri på 1600-tallet, fotokunsthistorie, designhistorie og modernismen som epoke.

Birgitte Christin Schiøth er senior kunstekspert hos Blomqvist, hun har tidligere vært tilknyttet Kaare Berntsen og har lang erfaring men annenhåndsmarkedet.

Knut Forsberg har arbeidet i Blomqvist kunsthandel siden 1990, han har vært daglig leder og er nå en av våre prominente kunsteksperter med omfangsrik kunnskap om det internasjonale kunstmarkedet og samlerperspektiver.

Erlend Hammer er kunstekspert hos Blomqvist og har bakgrunn som kunstkritiker, skribent og kurator. Han var blant annet ansvarlig for Momentum7 i 2012.

For mer informasjon kontakt Elin Forsberg 22 70 87 72 [email protected]