Blomqvist / About Blomqvist / Courses / Tidligere kurs / 2015 / Kunsten å kjøpe vin

About Blomqvist

Kunsten å kjøpe vin

Kunsten å kjøpe vin

Hvordan vurdere kvaliteten på vin? Er den fullmoden eller bør den lagres? God eller dårlig årgang? Hvordan smaker korket vin? Lukt og smak – hvordan henger det sammen? Hva skal men se etter når man skal kjøpe vin på auksjon? Når skal en vin dekanteres og hva slags glass skal benyttes for å få maksimalt ut av smaksopplevelsen?

Interessen for vin har inntatt Norge for fullt. Det skrives og leses, kjøpes, lagres og smakes. Tilbudet om vinreiser florerer, Vinmonopolets kunnskap og varesortiment har hatt en fantastisk utvikling og endelig avholdes det også vinauksjoner her til lands. Med økt interesse for vin følger ønske om økt kunnskap.

Vi har invitert sommelier og vinskribent Svein Lindin til å svare på blant annet disse spørsmålene. Gjennom konkrete eksempler, smaks- og luktopplevelser håper vi å vekke din nysgjerrighet, øke din kunnskap, bidra til sikrere innkjøp og ikke minst øke nytelsen av et produkt som har vekket glede og begeistring og bidratt til fantastiske sanseopplevelser gjennom tusener av år.

Når: Torsdag 19. mars kl. 18-20, lett servering fra kl. 17.30

Hvor: Tordenskiolds gate 5. 

Pris: kr. 950,- Kurset inkluderer også: ABC Basis Vinkompendium og Aromahjulet, norsk utgave.

Svein Lindin er utdannet Sommelier fra Gastronomisk Institutt og har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge og fra vinimportbransjen. Han har siden 1997 holdt vinkurs og foredrag for næringslivet og private, og er fast skribent i bl.a. Horeca, Finansavisen og Dine Penger. 

Påmeldingen til dette kurset er nå stengt.