Blomqvist / Nettauksjon / Smykker lommeur og armbaandsur / Brudedaler/Agnus Dei

Nettauksjon

Lot number 133680-1
Exhibited Resepsjon, Fornebu
X

Follow this lot

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Brudedaler/Agnus Dei

 • Hammer price

  7 000 NOK

  Estimate 10 000 - 15 000 NOK

  The auction has ended

  End 07.07.2020 20:04

  This object can be sent by post within Norway for 250 NOK. For international shipment please contact [email protected]

English description

Brudedaler/Agnus Dei

Sølv og forgylt sølv.

Mynt med monogram av den dansk/norske kongen Fredrik 4. fra 1700-tallet, samt tre mindre åtte shilling mynter med motiv av Fredrik 4 fra 1704 og 1729, og en med utydelig årstall. Montert med kors og skåler.
Sekundær forgylling. Flat panserkjede.

BRUDEDALER - AGNUS DEI Også kjent som agnus dei eller «agnestei» Brudedaler, hengesmykke brukt til flere av de norske brudedraktene, består av en lenke med et smykke som enten kan være en penning med fremstilling av Guds lam (Agnus dei) eller andre bibelmotiv; en «daler», dvs. norske eller utenlandske mynter, ofte fra 1600- og 1700-tallet; en lokksølje med lokk til å åpne og med filigransrosett på lokket, eller annet. Navnet agnus dei ble etter hvert brukt også om flere typer hengesmykker. De fleste har vedheng nederst i smykket, alltid tre i tallet. Hengesmykker med filigransarbeid har f.eks. filigransrosetter som vedheng. Lenken som brukes til, kan være «flatlekkje», sammensatt av deler som er tredd inn i hverandre, eller lenke laget av dobbel sølvtråd, der hvert ledd er formet som et dobbeltlagt åttetall. Det er bevart relativt få eksemplarer med Guds lam eller andre bibelmotiver. Brudedaler av mynt utgjør en stor gruppe med stor geografisk spredning, særlig i Telemark og Aust-Agder. Lokksøljene og andre med filigransarbeid er godt representert i Møre og Romsdal og Hordaland.

Høyde 11,0 cmLengde 105,0 cm

Merknad: Bruksspor. Et heng mangler.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Bid history

Bidder Bid submitted Bid
4602705 07.07.2020 20:00:19 7 000 NOK
X

Tip a friend!

Brudedaler/Agnus Dei

Informer en venn om dette objektet