Blomqvist / Nettauksjon / Bondeantikviteter / Skrin med skyvelokk

Nettauksjon

Lot number 131745-1
Exhibited Utlevert
X

Follow this lot

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Skrin med skyvelokk

 • Hammer price

  4 000 NOK

  Estimate 8 000 - 12 000 NOK

  The auction has ended

  End 25.02.2020 20:41

  This lot can NOT be sent by mail

English description

Skrin med skyvelokk

Telemark/Hardanger. Anno 1831. Trolig rosemalt av Thomas Luraas (1799-1886).

Furu. Rektangulært formet, med skyvelokk oppe med profilert omramming. Innside trehvit med slisser i sidene der det tidligere har vært innredet med båser/rom. Skåret rutemønster på innside lokk, trolig en spilleboks/brett som har inneholdt med brikker.
Malt i engelsk rødt, rikt rosemalt over det hele med akantusranker, volutter, blomster og langstilkede teleroser i ulike farger. Eierinitialer og årstall på ene kortsiden i sort: KSS 1831.

THOMAS LURAAS
Malernavnet Thomas Luraas (1799-1886) fra Tinn har fått en nærmest legendarisk klang og er en av landets dyktigste og mest berømte rosemalere. Han fór vidt rundt om både i hjembygdene i Tinn, men og Telemark forøvrig og generelt sett hele Vestlandet, fra Ryfylke i sør til Møre i nord. Han er kjent for sin svært karakteristiske malerstil i rokokko der C-rocaillen stort sett alttid har en fremtredende plass eller danner grunnlaget for den videre utførelsen av den rosemalte dekoren. Han var og dyktig på portretter, hadde en pen håndskrift og malte karakteristiske border og detaljer omkring kanter og tekstfelt der det falt ham inn. Luraas var stor i samtiden, og flere rosemalere lot seg inspirere, og til dels kopierte hans stiluttrykk. Han er en del av "Luraas'ene", han hadde to brødre som og virket som rosemalere, samt at alle tre var blitt opplært av sin onkel, Knut Thomasson Luraas-Rui, som var den første kjente rosemaler i Tinn.

Litteratur:
Rosemåling i Telemark. Bind III. Side 79-136.

Høyde 8,5 cmLengde 28,0 cm Bredde 21 cm

Merknad: Aldersrelatert slitasje og bruksspor. Defekt smekklås i tre på innsiden.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Bid history

Bidder Bid submitted Bid
4635861 25.02.2020 19:15:22 4 000 NOK
X

Tip a friend!

Skrin med skyvelokk

Informer en venn om dette objektet