Blomqvist / Nettauksjon / Maleri / Olaf Isaachsen, "Efter Couture" 1859

Nettauksjon

Lot number 134282-1
Exhibited Utlevert
X

Follow this lot

Dersom du ikke er registrert kan du følge objektet på e-post. Dersom du registrerer deg kan du velge om du ønsker å bli varslet på mail eller kun på din medlemsside. Du kan registrere deg her. Du vil bli varslet 24 timer før auksjonen er over og når det blir avgitt første bud.

Varslingsinnstillinger dersom du ikke er medlem

Bli medlem

Varslingsinnstillinger for medlemmer

Objektet vil registreres på min side. Velg mellom følgende varsling i tillegg:

Olaf Isaachsen

 • Hammer price

  Unsold

  Estimate 12 000 - 15 000 NOK

  The auction has ended

  End 23.08.2020 20:09

  This lot can NOT be sent by mail

English description

Olaf Isaachsen

Mandal 1835 - Kjos i Vågsbygd 1893

"Efter Couture" 1859
Olje på lerret klebet til plate, 78x62 cm
Signert og datert opp til venstre: o.i. Paris 1859 efter Couture

PROVENIENS Familien Isaachsen

"Isaachsen tilhørte en gren av den velhavende og dannede kjøpmannsfamilien på Kjos gård i Kristiansand. Som 14-åring reiste han til fillehålet Christiania, der han gikk på Nissens skole, Den kgl. Tegneskole og Krigsskolen før han høsten 1854 drog til Düsseldorf for å bli historiemaler med bl.a. Adolph Tidemand som lærer. Men Isaachsen likte ikke düsseldorfernes sentimentalitet og bruntone, og 1859 reiste han til Paris, der han ble til 1864, bare avbrutt av reiser til Norge, London og Italia.

De få norske malere som tidligere hadde vært i Paris, hadde gått hos klassisistiske lærere, og Isaachsen gikk også først i to vintrer hos historiemaleren Thomas Couture og malte etter en nøgen kvinne av stor deilighed. Men så ble han elev av den revolusjonære Gustave Courbet, realismens grunnlegger i europeisk kunst, som påvirket ham både med sin svarte skole i de litt dystre og vemodige hav- og skogstemningene og med sine motiver, f.eks. av piken ved syrinbusken eller de tre mademoiseller med paraplyer på et av brannbildene fra Kristiansand hentet direkte fra Gustave Courbets bilde Landsbyfrøknene. Av de gamle mestere ble Isaachsen spesielt opptatt av den fryktelig mystiske Ribera, den spanskfødte 1600-tallsmaleren som hentet sine modeller for martyrer og helgener rett inn fra gaten i Napoli."

KILDE https://nbl.snl.no/Olaf_Isaachsen

Merknad: Overflatemerker/overflateriper.
Avskallinger.


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.

Bid history

Bidder Bid submitted Bid
Currently no bids
X

Tip a friend!

Olaf Isaachsen
Mandal 1835 - Kjos i Vågsbygd 1893

Informer en venn om dette objektet