Blomqvist / Online Auction / About Blomqvist online / Modern furniture and design / PLUS-gjenstander

Online Auction

PLUS-gjenstander

PLUS-gjenstander

Har du PLUS-gjenstander som du vurderer å selge eller som kan passe på en utstillingen? Vi planlegger auksjon og en utstilling i samarbeid med Norway Designs med møbler, gjenstander og smykker produsert hos PLUS.

OM PLUS OG PER TANNUM

Per Tannum var av stor betydning for norsk designhistorie og regnes som en pionér innen sitt felt. I 1957 startet han butikken Norway Designs som skulle formidle det beste av norsk formgivning. Året etter startet han brukskunstkolonien PLUS. Denne organisasjonen skulle fremme samarbeidet mellom brukskunstnere, håndverkere og industrien.

Tanken var å lage prototyper for industriell produksjon, samt være en kreativ arena for norsk brukskunst og håndverk. Det ble opprettet egne verksteder for keramikk, glass, sølv, kurvflett, tekstiltrykk, Bruksbos modellverksted m.m. Organisasjonen, med tilhold i Gamlebyen i Fredrikstad, utviklet seg etterhvert mer i retning av et kunstnerkollektiv og hadde i årene frem til oppløsningen i 1978 en rekke viktige formgivere knyttet til seg. Arne Lindaas, Hermann Bongard, Richard Duborgh, Tone Vigeland, Anna Greta Eker, Liv Hassel, Gro Bergslien og Benny Motzfeldt m.fl., var innom brukskunstkolonien i denne perioden.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende vurdering:

Smykker: 
Annmari Ellila Knutsen; 45 93 92 31, [email protected]

Øvrige PLUS-gjenstander: 
Knut Arne Brembo: 45 93 92 16, [email protected]

Tor Henrik Fjelldal: 95 20 29 00 , [email protected]