Blomqvist / Online Auction / About Blomqvist online / Modern furniture and design / Nora Gulbrandsen

Online Auction

Nora Gulbrandsen

Nora Gulbrandsen (1894–1978) viste gjennom sine formfullendte modeller og innovative teknikker for dekor veien videre for norsk funksjonell industridesign. Hun ble i 1928 ansatt som kunstnerisk leder på Porsgrund Porselensfabrikk, og var da den første designer som fikk et overordnet ansvar for hele produksjonen ved en norsk bedrift.

Gulbrandsen var kunstnerisk leder ved Porsgrunds Porselænsfabrik i perioden fra 1928 til 1946. Der satte hun sitt umiskjennelige preg på fabrikkens produksjon som dermed representerer noen av de klareste uttrykk for funksjonalismen innen norsk kunstindustri. Hun kombinerte funksjonalismens ideer med en utpreget dekorativ kreativitet.

Fra 1946 drev Nora Gulbrandsen eget keramikkverksted i Oslo. Hun tegnet også tapeter, glass, bokbind og tekstiler. Til Domkirken i Trondheim utformet hun to messehakler (1930). For gullsmedbedriften David-Andersen tegnet hun flere smykker i sølv og emalje. Mest kjent er en brosje med helleristningsmotiv.

Gulbrandsen er representert i de norske kunstindustrimuseene, og gjennom porselensserviser og annet fra Porsgrunds Porselænsfabrik har hun plass i en mengde samlinger. En omfattende retrospektiv utstilling ble arrangert på Kunstindustrimuseet i Oslo i forbindelse med hundreårsjubileet hennes i 1994. (Store norske leksikon).

Vi søker nå arbeider til stor spesialauksjon i oktober. 

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat, eller benytt vår vurderingstjeneste på nett for å få vurdert dine objekter.

TOR HENRIK FJELLDAL
Ekspert moderne design, kunst og antikviteter

Telefon: 952 02 900 
E-post: [email protected]

KNUT ARNE BREMBO
Ekspert kunst og moderne design

Telefon: 45 93 92 12
E-post: [email protected] 

ANNIKEN FORSBERG
Ekspert 

Anniken

Telefon: 45 93 92 26
E-post: [email protected]