Blomqvist / Online Auction / About Blomqvist online / Modern furniture and design / Keramiker Arne Åse

Online Auction

Keramiker Arne Åse

Keramiker Arne Åse

Arne Åse (f.1940 i Gaular) er en av Norges mest profilerte keramikere. Han har også en viktig stilling internasjonalt sett både som kunstner og som en tydelig faglig stemme i utviklingen av keramikk som medie og fag. I 1986 ble Arne Åse utnevnt til Norges første professor i keramikk, en stilling han har holdt siden 1987 ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, i dag Kunsthøgskolen i Oslo.

I perioden 10. - 17. november holder vi ny spesialauksjon på nett over flere av Arne Åses keramiske kunstverk.

Arne Åse ”snublet” over keramikken via en kamerat i militæret, og etter endt tjeneste ventet Bergen Kunsthåndverkskole. Der utforsket og eksperimenterte han, både gjennom internasjonal litteratur og praktiske forsøk. Den tidlige produksjonen til Åse vitner om dette vitebegjæret; Hans ønske om å mestre alle tenkelige teknikker, kommer til syne gjennom arbeider fra grov og fin keramikk til det tynneste porselen. Aller best kjent ble han allikevel gjennom sine teknisk avanserte glasurer og teksturer.  

Auksjonens arbeider viser materialet Åse har arbeidet med fra 1980-tallet og frem til dags dato: Porselenet. Hans unike teknikker gir porselenet en plastisk, skulpturell relieff-form: Fatene og vasenes dekoreres  gjennom kontrasten mellom de opphøyde og de papir-tynne delene som formelig vibrerer når lyset treffer objektet. Eksempler finnes også på gjennomfarget porselen som settes sammen, for så å bli kjevlet ut. Teknikken gir en dekor som er like vakker på begge sider. Sist, men ikke minst, er det Åses akvareller på det uglaserte porselenet som fanger vår interesse. Den skjøre, lette fargen understreker porselenets varhet. Hold et fat, eller en bolle opp mot lyset og la deg fascinere av relieffet som understreker Arne Åses stilsikre eleganse. 

Til nettauksjonen...