Blomqvist / Online Auction / About Blomqvist online / Modern furniture and design / Har du en Muslingestol?

Online Auction

Har du en Muslingestol?

Har du en Muslingestol?

Denne ikoniske stolen oppnådde salgsrekord med hele 64.000 kroner på Blomqvist Nettauksjon. Hvordan kan et møbel som i mange tiår var omtalt som en stol utført av en ukjent designer plutselig oppnå slike summer?

Stolen var lenge i design-verdenen et glemt kapittel, og dukket ofte opp på loppemarkeder og hos brukthandlere. På Nasjonalmuseet ble stolen etterhvert katalogisert som designet av Martin Olsen. Dette viste seg å være en litt for rask konklusjon. Martin Olsen var forhandleren av stolen i Oslo, og var følgelig ikke designeren. Det blir etter hvert klart at formgiveren slettes ikke var norsk, men den danske arkitekten Philip Arctander (1916-1994). Arctander hadde tegnet stolen til en konkurranse i 1944. På 1950- og 60-tallet ble stolen produsert på lisens hos den norske møbelprodusenten Vik & Blindheim i Sykkylven, mens den i Sverige ble produsert på Sune Johanssons Möbelfabrikk. I Vik & Blindheims arkiver blir stolen omtalt som «Muslingestolen», og i dag er det særlig de norsk-produserte stolene som internasjonalt får størst oppmerksomhet med sine velbalanserte proposjoner og fine bearbeiding av treverket.    

Ønsker du mer informasjon eller vurderer å selge, ta kontakt med vår ekspert på moderne design og antikviteter, Tor Henrik Fjelldal:  

Telefon: 95 20 29 00 
E-post: [email protected]