Blomqvist / Online Auction / About Blomqvist online / Modern furniture and design / Har du en Muslingestol?

Online Auction

Har du en Muslingestol?

Har du en Muslingestol?

I 2014 oppnådde denne stolen salgsrekord med hele 64.000 kroner på Blomqvist Nettauksjon. Hvordan kan et møbel som i mange tiår var omtalt som en stol utført av en ukjent designer plutselig oppnå slike summer?

Stolen var lenge i design-verdenen et glemt kapittel, og dukket ofte opp på loppemarkeder og hos brukthandlere. På Nasjonalmuseet ble stolen etterhvert katalogisert som designet av Martin Olsen. Dette viste seg å være en litt for rask konklusjon. Martin Olsen var forhandleren av stolen i Oslo, og var følgelig ikke designeren. Det blir etter hvert klart at formgiveren slettes ikke var norsk, men den danske arkitekten Philip Arctander (1916-1994). Arctander hadde tegnet stolen til en konkurranse i 1944. På 1950- og 60-tallet ble stolen produsert på lisens hos den norske møbelprodusenten Vik & Blindheim i Sykkylven, mens den i Sverige ble produsert på Sune Johanssons Möbelfabrikk. I Vik & Blindheims arkiver blir stolen omtalt som «Muslingestolen», og i dag er det særlig de norsk-produserte stolene som internasjonalt får størst oppmerksomhet med sine velbalanserte proposjoner og fine bearbeiding av treverket.    

Ønsker du mer informasjon eller vurderer å selge, ta kontakt med vår ekspert på moderne design og antikviteter, Tor Henrik Fjelldal:  

Telefon: 95 20 29 00 
E-post: [email protected]