Blomqvist / Vin

Vin

Har du spørsmål om Vinmonopolet og Blomqvist sine vinauksjoner? Vennligst ta kontakt:

auksjoner@vinmonopolet.no

Vinauksjon

Vin

Blomqvists vinauksjoner arrangeres av Blomqvist for Vinmonopolet. Auksjonene skjer på vegne av privatpersoner, og fagpersoner i Vinmonopolet foretar verdivurderingen av produktene. Norges første vinauksjon fant sted i Blomqvists lokaler den 25. november 2013 med påfølgende avslutning på nett dagen etter. Den klassiske vinauksjonen våren 2014 avholdes i Tordenskiolds gate 5 tirsdag 8. april kl. 18.00. Vinauksjonen på nett pågår fra 28. mars, med avslutninger onsdag og torsdag 9. og 10. april 2014.

Slik kjøper du på vinauksjon

KLASSISK: For å delta på klassisk vinauksjon kan du møte opp personlig, legge inn forhåndsbud via nett/telefon eller delta på telefon under auksjonen. Budgivning på telefon og forhåndsbud må avtales med Blomqvist senest kl 15.00 på auksjonsdagen. Auksjonene finner sted i våre lokaler i Tordenskiolds gate 5, Oslo.

Kataloger: Dersom du både er logget på og har bekreftet betingelser og alderen din, finner du katalogen her. Ønsker du å få tilsendt katalogen for klassisk auksjon, kan denne bestilles her

Les mer om hvordan du kan kjøpe på klassisk auksjon her

NETT: For å kunne kjøpe vin på nettauksjon, må du være registrert som bruker og ha bekreftet at du er over 18 år gammel. Logg inn eller registrer deg for å få tilgang. 

Slik selger du på vinauksjon

For å levere vin for salg på vår vinauksjon må du melde inn flasken din til Vinmonopolet for vurdering. Innleveringsfrist for nærmeste auksjon var 1. februar, men meld gjerne inn din flaske til vurdering, for neste auksjoner. På deres nettsider finner du registreringsskjema og videre beskrivelse av hvordan du går fram. Når vinen er godkjent for salg, kan du ta kontakt med Blomqvist for å avtale overlevering av vinen. Endelig verdivurdering og utropspris blir fastsatt ved besiktigelse av objektene.

Les mer om hvordan du kan selge her

Kommende vinauksjoner

Klassisk: Dato for neste klassiske vinauksjon er tirsdag 8. april 2014 kl. 18.00. Visning finner sted i Tordenskiolds gate 5 fra 2. - 7. april. NB! Stengt søndag 6. april. Åpningstider finner du i boksen til høyre på denne siden. 

Nett: Vinauksjonen på nett startet 28. mars, med avslutninger onsdag og torsdag 9. og 10. april 2014.

Om vinauksjoner og rettigheter

I tillegg til Vinmonopolets enerett på salg av alkohol i vanlige butikker, har Vinmonopolet fått enerett til å besørge auksjoner. Salget skal skje i kontrollerte former og med alderskontroll. Relevante bestemmelser for auksjoner fremgår av alkoholloven § 3-1, sjette ledd og innkjøpsforskriften kap 7A.