Blomqvist / Vin

Vin

Har du spørsmål om vinauksjoner? Kontakt:

Sara Frimanslund
[email protected]
957 07 735

Vinauksjon

Vin

Årets siste vinauksjon har auksjonsstart på mandag 30. november og har avslutningsdager 10. og 11. desember.

Se tilslagslisten for vinauksjonen i oktober.

Se tilslagslisten for brennevinsauksjonen i oktober.

Våre vinauksjone​r har lokaler hos Blomqvist på Fornebu​. Her foregår all innlevering og utlevering.

Vinmonopolet og Blomqvist følger situasjonen ​om Covid-19 og vil følge myndighetenes anbefalinger for å hindre smittespredning. Til de kundene som besøker Blomqvists lokaler minner vi om å holde avstand til andre kunder og ansatte. Benytt håndspriten som er plassert ved resepsjon, innleverings- og utleveringsdiskene​, og om mulig unngå kollektivtransport. Det er parkering rett utenfor våre lokaler på Fornebu og det finnes også parkeringshus i nærheten. 

Auksjoner 2020

Auksjon Innleveringsfrist Innleveringssted Auksjonsstart Auksjonsavslutning
desember 14.10.20 Rolfsbuktveien 4 e-f, Fornebu 30.11.20 10. og 11. desember

Innlevering pågår kontinuerlig til kommende auksjoner.

Selge på vinauksjon

Kontakt Sara Frimanslund, ansvarlig for auksjoner ved Vinmonopolet, for ​salg og verdivurdering:

[email protected] eller telefon 957 07 735.

Våre auksjoner fylles opp fortløpende og de kan bli fulle før innleveringsfristen. Verdivurdering gjøres fortløpende. Katalog over utvalget publiseres på vår nettside ca. 12 dager før auksjonen avsluttes. Vinmonopolet og Blomqvist Kunsthandel har siden 2013 gjennomført vin- og brennevinsauksjoner med meget gode resultater. Auksjonene arrangeres av Blomqvist Kunsthandel i samarbeid med Vinmonopolet og skjer på vegne av privatpersoner. Det er fagpersoner hos Vinmonopolet som foretar kvalitets- og verdivurdering. 

For å levere inn vin, øl eller brennevin for salg på våre auksjoner må du først melde inn flaskene til Vinmonopolet for vurdering. På Vinmonopolets nettsider finner du registreringsskjema og videre beskrivelse på hvordan du går frem. Når flaskene er godkjente for salg av Vinmonopolet kan du kontakte Blomqvist for å avtale innlevering på [email protected]. Endelig kvalitetsvurdering og prisvurdering blir fastsatt ved besiktigelse av flaskene. Les mer om hvordan du kan selge her.

Kjøpe på vinauksjon

   

Vinauksjonene foregår på Blomqvists nettside. Her finner du alle flasker/lots nøye beskrevet og vurdert av fagpersoner fra Vinmonopolet. For å kunne kjøpe må du være registrert som bruker på www.blomqvist.no og ha bekreftet at du er over 18 eller 20 år.

Logg inn eller registrer deg for å få tilgang. Dersom du både er logget på, har bekreftet betingelser og alderen din har du anledning til å legge inn bud når auksjonen er aktiv. Katalog over utvalget finner du her hvis vi har en aktiv auksjon, hvis ikke finner du tilslagslisten fra siste auksjon.

Første gang du legger inn bud vil du få spørsmål om du vil hente kjøpte flasker hos Blomqvist eller hvis du vil ha flaskene levert til et Vinmonopol i Bergen, Sandefjord, Stavanger, Trondheim, Ålesund eller Hamar. Dersom du velger utlevering ved et av disse Vinmonopol koster transporten kr 150 per 12 flasker. Vi arbeider med å utvide distribusjonen slik at flasker kan utleveres ved Vinmonopol i flere norske byer. Hentefristen hos Blomqvist er 14 dager etter auksjonen. Deretter påløper det automatisk lagerleie på kr 140 per katalognummer/lot per påbegynt uke.

   
     

 

Om vinauksjoner og rettigheter

I tillegg til Vinmonopolets enerett for salg av alkohol i vanlige butikker har Vinmonopolet fått enerett til å besørge auksjoner. Salget skal skje i kontrollerte former og med alderskontroll. Relevante bestemmelser for auksjoner fremgår av alkoholloven § 3-1, sjette ledd og innkjøpsforskriftet kapittel 7A.