Blomqvist / Vin

Vin

Har du spørsmål om Vinmonopolet og Blomqvist sine vinauksjoner? Vennligst ta kontakt:

auksjoner@vinmonopolet.no

Vinauksjon

Vin

Den første vinauksjonen i Norge noen gang ble avholdt i november 2013. Blomqvist har sammen med Vinmonopolet etter dette gjennomført flere vin- og brennevinsauksjoner med meget gode resultater. Innleveringen til våre auksjoner har vært over all forventning. Velkommen til å levere inn til årest neste vinauksjon som avholdes 10. juni. Årets første vinauksjon avholdes 25. og 26. mars. Gå til Vinmonopolets hjemmesider for mer informasjon om fremgangsmåte eller send en e-post til auksjoner@vinmonopolet.no.
Se mer info nedenfor om hvordan du kjøper på vinauksjon. Auksjonene arrangeres av Blomqvist for Vinmonopolet og skjer på vegne av privatpersoner. Det er fagpersoner i Vinmonopolet som foretar verdivurderingen av produktene.

 

Slik kjøper du på vinauksjon

   

NETTAUKSJON: Vårens vinauksjon foregår kun på nett. For å kunne kjøpe vin på Blomqvist Nettauksjon, må du være registrert som bruker og ha bekreftet at du er over 18 år gammel. Logg inn eller registrer deg for å få tilgang. 

Katalog: Dersom du både er logget på og har bekreftet betingelser og alderen din, finner du nettkatalogen her. Dersom du ønsker at vi sender deg en utskrift av nettkatalogen (pdf), kan du sende e-post til resepsjon@blomqvist.no 

     

KLASSISK AUKSJON: Det er ikke planlagt noen klassiske vinauksjoner i 2015. Når klassiske vinauksjoner avholdes er det i våre lokaler i Tordenskiolds gate 5, Oslo.

Kataloger: Dersom du både er logget på og har bekreftet betingelser og alderen din, finner du nettkatalogen her. Ønsker du å få tilsendt katalogen for klassisk auksjon, kan denne bestilles her

Les mer om hvordan du kan kjøpe på klassisk auksjon her

All utlevering av kjøpt vin skjer hos Blomqvist Kunsthandel i Tordenskiolds gate 5, 0160 Oslo. 

Slik selger du på vinauksjon

For å levere vin for salg på våre vinauksjoner, må du melde inn flasken din til Vinmonopolet for vurdering. På deres nettsider finner du registreringsskjema og videre beskrivelse av hvordan du går frem. Når vinen er godkjent for salg, kan du ta kontakt med Blomqvist Kunsthandel i Tordenskiolds gate for å avtale innlevering av vinen. Endelig verdivurdering og utropspris blir fastsatt ved besiktigelse av objektene.

Les mer om hvordan du kan selge her

Kommende vinauksjoner

Nett:  Vårens første Vinauksjon er 25. og 26 mars. Innleveringen er stengt. Visning og utlevering er i Tordenskiolds gate 5.

Sommerens Vinauksjon er 10. juni. Innleveringsfrist er 30. april.  Visning og utlevering er  i Tordenskiolds gate 5.

Om vinauksjoner og rettigheter

I tillegg til Vinmonopolets enerett på salg av alkohol i vanlige butikker, har Vinmonopolet fått enerett til å besørge auksjoner. Salget skal skje i kontrollerte former og med alderskontroll. Relevante bestemmelser for auksjoner fremgår av alkoholloven § 3-1, sjette ledd og innkjøpsforskriften kap 7A.