Blomqvist / Utstillinger / Tidligere utstillinger / Sommerutstilling – høydepunkter i norsk og internasjonal kunsthistorie

Utstillinger

Åpner: torsdag 29. juni 2017 kl 11.00

UTSTILLING PÅGÅR Sommerutstilling – høydepunkter i norsk og internasjonal kunsthistorie

Sommerens utstilling tar utgangspunkt i J. C. Dahl og den nasjonalromantiske stilen han representerte gjennom sine skildringer av romantiske landskaper.
29.06 - 03.08

J. C. Dahl er regnet som Norges første maler, mest av alt på grunnlag av at han var en av de første som tolket det norske landskapet med sterk innlevelse og fantasirikdom.
Han studerte først ved kunstakademiet i København før han vendte blikket mot Tyskland og billedkunstfeltets hovedbase Dresden – her virket han senere som professor. Dahl ble en sentral skikkelse i norsk kunstliv, han var blant annet med på å opprette en rekke kunstforeninger i sentrale byer som Bergen og Trondheim. Dahl bidro også til grunnleggelsen av Nasjonalgalleriet og ikke minst fortidsminneforeningen.
Sommerens utstilling tar utgangspunkt i J. C. Dahl og den nasjonalromantiske stilen han representerte gjennom sine skildringer av romantiske landskaper. De senere Düsseldorfmalerne er representert gjennom Mathilde Smith. Hun følges opp av den etterfølgende generasjonen: blant annet den ekstatiske naturmaleren Lars Hertervig, folkelivsmaleren Axel Ender, friluftsmaleren Frits Thaulow og den banebrytende Edvard Munch.
Andre høydepunkter fra det 19. århundre er blant  annet  Theodor Kittelsen, Ludvig Karsten og Arne Ekeland. Representanter fra vårt århundre er sentrale kunstnere som Håkon Bleken, Knut Åsdam og Bjarne Melgaard
Vår internasjonale avdeling presenterer et knippe sentrale kunstnere fra det 20. og 21. århundre presenteres – Fra Diane Arbus til Andy Warhol.

Visning

29. juni - 03. august

(OBS! under juli har vi kun åpent man-fre 12-17)