Blomqvist / Utstillinger / Tidligere utstillinger / Norwegian Icons Tokyo / Knutzen, William - Vase

Objektnummer: 39650-26
Katalognummer: 600

William Knutzen

1913 - 1983

English description

Beskrivelse

Vase


Schneider & Knutzen. Ca. 1940.

Hvit glasur med vertikale riller. Kløverstemplet.

HØYDE 28
WILLIAM KNUTZEN (1913-1983)

Alt i 1934, som student ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, etablerte William Knutzen eget keramikkverksted i Oslo. Fra 1937 gikk han i kompaniskap med Andreas Thiele Schneider. De etablerte Schneider & Knutzen der Knutzen ble den kunstneriske drivkraft. Samme år deltok William Knutzen på den norske paviljong ved Verdensutstillingen i Paris. Fra rundt 1940 arbeidet han ofte med chamottekeramikk med grovt, elegant rissede mønster og dristige farger på fløtehvit tinnglasur. I perioden 1946-49 var Knutzen kunstnerisk leder for keramikkavdelingen ved Graveren. Samtidig som han etablerte nytt verksted i 1949 ble han også kunstnerisk leder for Arnold Wiigs Fabrikker i Halden. Knutzens arbeider fra det tidlige 1950-tallet kjennetegnes av et eksperimenterende, abstrakt formspråk i delvis glasert rødleire. Hans senere produksjon var av mer narrativ karakter med tydelige referanser til eldre keramikk.


Utdannelse:
1930-1931 Verkstedlære hos Eilif Whist
1932-33 Verkstedlære hos Andreas Thiele Schneider
1933-35 Statens Håndverks- og Kunstindustriskole

Mats Linder


This text is automatically translated by Google, and Blomqvist does not guarantee that the translation is correct and can not be hold responsible for any action based on the translation.
Besiktigelsesrapport

Enkelte mindre avslag.

Besiktigelsesrapporten er, med mindre annet er opplyst, basert på auksjonsforretningens ordinære undersøkelser og fyller ikke de nøyaktighetskrav som kan ventes av en konserveringsrapport utført av en konservator o.l. For undersøkelsen er arbeidte tatt ut av innrammingen og besiktiget uten spesielle hjelpemidler. Opplysningene tar ikke sikte på å være uttømmende og auksjonsforretningen gjør spesielt oppmerksom på de reservasjoner som følger av skjemaet, eksempelvis at tydelig beskåret" utelukker ikke at trykket kan være beskåret.

X

Tips en venn!

William Knutzen
" 1913 - 1983"

Informer en venn om dette objektet