Blomqvist / Utstillinger / Tidligere utstillinger / Christer Strömholm - Post Scriptum

Utstillinger

Se katalog
Åpner: fredag 01. september 2017 kl 18.00

UTSTILLING AVSLUTTET Christer Strömholm - Post Scriptum

Blomqvist Kunsthandel er stolt av å presentere salgsutstillingen med pioneren i svensk kunstfotografi, Christer Strömholm (1918 -2002).
Utstillingsperiode: 02.09 - 01.10.

Se digital katalog her

Strömholm har internasjonal anerkjennelse og er kjent som en av grunnleggerne av den legendariske Fotoskolan (1962-72) i Stockholm. Med Blomqvists økende fokus på kunstfotografi er det et privilegium å vise en omfattende utstilling med mange av kunstnerens kjente fotografier.

Utstillingen presenterer svart-hvitt vintage fotografier med et godt innblikk i Strömholms verden og kunstnerskap. Bilder skapt gjennom reiser til Paris, Spania, Japan og USA. Det handler om døden, livet, det private og vennene. Med i utstillingen er tidlige bilder fra hans karriere med abstrakte nonfigurative komposisjoner, portretter fra den kjente serien med transseksuelle fra Place Blanche i Paris på 1950 og 60-tallet, samt følsomme sårbare barneportretter. I Strömholms kunstnerskap føler man et fravær så vel som et nærvær.

Utstillingen har blitt til gjennom et samarbeid med Bildverksamheten Strömholm og professor emeritus og fotohistoriker Robert Meyer.
Det er publisert en utstillingskatalog med bred billedpresentasjon og tekster som er for salg.

Velkommen til finissage fredag 29. september kl 17-19