Blomqvist / Utstillinger / Tidligere utstillinger / ARNOLD HAUKELAND

Utstillinger

Se katalog
Åpner: torsdag 13. oktober 2016 kl 19.00

UTSTILLING AVSLUTTET ARNOLD HAUKELAND

Blomqvist Kunsthandel presenterer i samarbeid med Arnold Haukeland Samling et utvalg signalverk i utstillingen «ARNOLD HAUKELAND» Se skulpturene som er til salgs her på vår hjemmeside nå.

Se digital katalog her

Arnold Haukeland var en av landets mest markante billedhuggere. Han er en viktig representant for overgangen fra det figurative til det abstrakte formspråket i norsk kunsthistorie. Mottagelsen av Haukelands monumentalarbeider og utsmykningsoppdrag befestet inntrykket av at det modernistiske uttrykket ikke hadde de beste forhold tidlig på 1950-tallet i Norge. Etterkrigstidens figurative krigsmonumenter dominerte landskapet, og flere av Haukelands kollegaer hadde allerede opplevd nedslående mottagelse. Dyre Vaa omtalte nedlatende det helt abstrakte formspråket som «den såkalte døgnfluestilen». Haukeland skulle i løpet av sin karriere bidra til å endre denne oppfatningen, og hans monumentalarbeider kan oppleves over hele landet. 

Utstillingen er todelt, i øvre sal møter vi Haukeland som en tidlig urbanist og i nedre sal viser vi en mer forskende og personlig side av kunstnerskapet. Blomqvist viser en rekke modeller til kjente monumentale verk: Solskulptur, Ode til lyset, Dynamikk, Fugl, Air, Portrett av en generasjon, Sommervind og Letter

Utstillingen er kuratert av

Nedre sal: Anna Katharin Haukeland

Øvre Sal: Benedicte Sunde

SIDE PROGRAM

LUNSJFOREDRAG – ARNOLD HAUKELAND

TORSDAG 20.OKTOBER KL 11.30

Ved Benedicte Sunde

GUIDET SYKKELTUR – ARNOLD HAUKELANDS MONUMENTALARBEIDER I INDRE OSLO

lørdag 29. oktober kl. 13 - Guidet sykkeltur, Arnold Haukelands monumentalarbeider i Oslo.

Oppmøte kl. 13 hos Blomqvist, ca. 2 timer – avsluttes med omvisning i utstillingen

Ved Benedicte Sunde

Visning

man-fre 11.00-17.00

lør-søn 12.00-17.00