Blomqvist / Nettauksjon / Om Blomqvist på nett / Smykker og ur / Uni David-Andersen

Nettauksjon

Uni David-Andersen

Uni David-Andersen (f. 1930), oldebarn til grunnleggeren av gullsmedfirmaet David-Andersen, startet sitt eget verksted i 1959. På Nettauksjonen arrangerer vi spesialauksjon 20.-29. januar.

Produksjonen på verkstedet var delt mellom unika-arbeider og modeller for serieproduksjon både under Uni David-Andersen navnet og familiebedriften David-Andersen AS. Smykkene er hovedsakelig utført i sølv eller bronse, gjerne beriket med natursteiner. Hos Uni David-Andersen lå ikke fokus i hovedsak på de kostbare og dyrebare smykkene, men heller ønsket om en mer demokratisk og tilgjengelig produksjonslinje, helt i tråd med hva som foregikk også andre steder i Skandinavia i perioden. Smykkene utnytter materialene på en ærlig og konstruktiv måte, og med en prislapp som var overkommelig for et større publikum.

Marianne Berg ble ansatt hos Uni David-Andersen fra 1963, og Trollserien fra noen år senere ble svært populære. Hennes arbeider fra denne perioden er ofte gjenkjennelige da komposisjonen ofte består av mange mindre enkeltstående deler som settes sammen til en helhet. På 1970-tallet jobbet hun mye med bergkrystall og større natursteiner i kombinasjon med sølv. 

På nettauksjonen holder vi spesialauksjon 20. - 29. januar. Auksjonen viser en rekke arbeider av Marianne Berg for Uni David-Andersen. Følg med her...