Blomqvist / Nettauksjon / Om Blomqvist på nett / Antikviteter / Lesjamaling

Nettauksjon

Lesjamaling

Lesjamaling

Lesjamaling er et begrep innen norsk rosemaling. Uttrykket dukker opp når rosemalte gjenstander er til salgs på antikvitetsauksjoner, vi finner det i fagbøker, og det er godt kjent i rosemalingskretser i det norske Amerika, hvor gamle malertradisjoner blir holdt i hevd.

Lesja prestegjeld var et sentrum for folkekunst i Gudbrandsdalen. Særlig med hensyn på rosemaling. Fra midten av 1700-tallet og frem til i dag har svært mange malere vært aktive og dekorert kister og skap, sleder og ridesaler, tak og vegger. 

Nå har tiden kommet - lesjamalingen har fått sin egen bok som vil være med å sette denne tradisjonen på kartet. Lesja historielag og Maihaugen har vært samarbeidspartnere. 

Med denne boka kan folk i norddalen bli bedre kjent med det de har stående i hjemmene sine, og folk i andre deler av landet som har fått tak i noe av det som gjenom årene har gått ut av bygda, kan lære om det de forvaltar for ettertiden.

Torsdag 13. februar har vi invitert Kåre Hosar fra Maihaugen til oss på Fornebu for å høre mer om Lesjamaling. I forbindelse med Vinterens bondeantikviteter, som starter 13. februar, holder vår ekspert Alexander Foss omvisning.

Velkommen.

Program 13. februar:

Foredrag og omvisning kl. 18.00  Foredrag ved Kåre Hosar fra Maihaugen (ca. 30 min) med påfølgende omvisning ved Alexander Foss, antikvitetsekspert ved Blomqvist (ca. 30 min ).

Ønsker du å selge på Vinterens bondeantikviteter?

Vennligst kontakt Alexander Foss for mer informasjon og verdivurdering.