Blomqvist / Nettauksjon / Om Blomqvist på nett / Antikviteter

Nettauksjon

Antikviteter

Vi søker alltid alle typer bondemøbler og -antikviteter av høy kvalitet til våre kommende spesialauksjoner.

Blomqvist opplever økende etterspørsel etter gode bondeantikviteter og kan vise til en rekke gode tilslag på våre siste auksjoner. I februar satte vi prisrekord for bondeantikviteter på nett, da et framskapet fra Etnedal, rosemalt 1776, ble solgt for kr 175.000,-. Markedet er definitivt på vei opp og prisene går oppover. Vi søker nå gode bondeantikviteter til spesialkampanje i desember.

Med ordene ‘gode bondeantikviteter’ mener vi autentiske objekter med original patina, slitasje og maling/rosemaling. Uskadede, hele og fullt brukbare møbler og ting. 

Solide og sjarmerende møbler som fortsatt er egnet til bruk, som for eksempel langbord, kannestoler, framskap og hengeskap, er det stor interesse for. Vakre prydgjenstander som ølhøner og –boller, drikkekanner, trøyser, tiner og esker, lysstell, mangletrær, samt ski og staver er det også mange som gjerne vil ha. Praktiske møbler som kister, hyller, tallerkenhyller, kubbestoler, kurver og vakre tekstiler og åklær er også populært. 

De beste tingene er det alltid mange dedikerte samlere som er på jakt etter. Vi søker både etter rosemalte objekter fra tiden eller umalte trehvite objekter med herlig patina. Eller de kan være med svidekor, skjært dekor eller uten dekor. Muligheten og mangfoldet blant bondeantikvitene er stort, og det ønsker vi også å ha på våre auksjoner. Om man i tillegg vet noe om opprinnelse og historikk – såkalt proveniens – så er det også med på å trekke priser oppover.

Om du har noe du vurderer å selge, ikke nøl å ta kontakt med:

ALEXANDER FOSS

Antikvitetsekspert 

Telefon: 45 93 92 27 / [email protected]