Blomqvist / Kunsthandel / Hvordan kjøpe

Kunsthandel

Søk direkte etter objekt

Hvordan kjøpe

Hvordan kjøpe

Det er enkelt, trygt og spennende å handle hos Blomqvist Kunsthandel. På auksjon bestemmer du selv hvor mye du vil by, og du kan føle deg sikker og trygg på ditt kjøp. Blomqvist har 150 års erfaring og er dermed Norges fremste eksperter på verdivurdering av kunst. Følg våre tre enkle steg for å bli auksjonens vinner:

STEG 1 – VISNING

I dagene før auksjonen er alle kunstverk utstilt i våre lokaler, og vi anbefaler budgiver om å undersøke verkene nøye i forkant av auksjonen. Du kan bestille den enkeltvis eller abonnere. Katalogen som utarbeides til hver auksjon inneholder beskrivelser som er gitt etter beste evne og med hjelp fra tilgjengelig litteratur og ekspertise. Prisantydningen reflekterer våre eksperters vurdering av hvilken pris som kan forventes å oppnå på auksjon. Våre eksperter er behjelpelige med besiktigelsesrapporter, dersom det er ønsket mer dyptgående informasjon.  Alt blir solgt i den tilstand de befinner seg i ved klubbnedslag og det er ingen mulighet for reklamasjon eller angrefrist heretter.

Du er velkommen til oss for å se og undersøke alle auksjonsobjektene som er til salgs. Uken før hver auksjon kan du besøke oss og treffe våre eksperter i Tordenskiolds gate 5. Har du ikke anledning til å komme, kan du se alle katalognummer i vår gjennomillustrerte katalog, enten på nett eller i trykket utgave. Katalogen foreligger cirka to uker i forkant av hver auksjon. 

STEG 2 - BUDGIVNING

Ønsker man å delta i budgivning har man fire fremgangsmåter:

BudFraSalen
live_bidding nett
   

BUD FRA SALEN 

Antall budgivere i salen begrenses etter de på auksjonkveldens gjeldende smittevernsregler, og plasser må reserveres. Ved registrering i resepsjonen får man utdelt budspade. Bud avgis med spaden slik at den er godt synlig for auksjonarius.

LIVE BIDDING

Når budgivningen starter kan du by direkte i intervaller mot bud i salen, telefon eller forhåndsbud, og følge med på auksjonen som streames direkte på samme nettside. Budaktiviteten, budresultatene og auksjonsresultatene vil være tilgjengelig i sanntid.

   
forhåndsbud
Telefonbud
   

FORHÅNDSBUD

Har man ikke selv anledning til å være til stede på auksjonen kan det avgis et skriftlig forhåndsbud. Blomqvist byr så på dine vegne om nødvendig opp til angitt høyeste beløp. Forhåndsbud kan avgis per telefon, e-post eller via vår nettside.

TELEFONBUD

Ved budgivning per telefon vil Blomqvist ringe budgiver og etablere kontakt i god tid før det aktuelle katalognummer ropes ut. Den som bestiller telefonbudgivning må ha intensjon om å by opp til minimum 90% av laveste vurdering. Ta kontakt med oss for avtale om telefonbudgivning.

   
       

STEG 3 - KJØP

betaling
 
Utlevering

BETALING

Kjøpt kunstverk kan betales og hentes etter klubbnedslag og senest én uke etter auksjonen. Du kan betale med kort eller via din nettbank.

 

HENTING

Ønsker man transport kan Blomqvist anbefale firmaer som arrangerer pakking, forsikring og transport. Kjøpt kunstverk må hentes innen 14 dager etter auksjonen. Vi tilbyr kostnadsfri hjemlevering av kunst i Oslo-området for kunstverk som ikke trenger spesialtransport.