Blomqvist / Kunsthandel / Blomqvist 150 år Jubileumsauksjon

Kunsthandel

Søk direkte etter objekt
Se katalog
Auksjon: tirsdag 20. oktober 2020 kl 18.00

KATALOG PÅ NETT Blomqvist 150 år Jubileumsauksjon

Blomqvist feirer 150 år med en storslagen jubileumsauksjon! Vi er svært stolte over verkene som er innlevert til denne store begivenheten i Blomqvists historie, og vi gleder oss til Jubileumsauksjonen den 20. oktober. Visningen og auksjonen vil foregå i våre lokaler i Tordenskiolds gate 5.

Vi tør påstå at dette er den betydeligste auksjonen som noen gang er blitt presentert i Norge, og selvfølgelig er dette ikke minst på grunn av Theodor Kittelsens «Andersnatten» med hans egen skårede ramme, som må betegnes som et av kunstnerens hovedverk både hva gjelder størrelse og kvalitet. Det muligens et av de viktigste maleriene i norsk kunsthistorie.

Like fullt er det en ære å presentere noen av Harald Sohlbergs havfruer som for første gang er ute i markedet. Et motiv nært beslektet med Munchs «Madonna».

Vi har tatt med et selektivt utvalg verk av Edvard Munch. Det store maleriet «Furuskog», er en sjelden anledning til å sikre seg en olje av Munch da det meste av hans kunst befinner seg i museer verden rundt. Du finner også det meget etterspurte litografiet «Brosjen. Eva Mudocci» fra en viktig periode i Munchs produksjon, i tillegg til ikoniske motiver som «Historien», «Begjær», «Det syke barn», «Døden i sykeværelset» og «Tiltrekning II».

Moderne kunst, samtidskunst og foto er også godt representert - blant annet to verk av Gunnar S. Gundersen som for tiden er aktuell med utstilling på SKMU i Kristiansand, Olav Chr. Jenssen som stiller ut på Galleri Riis i Oslo og AK Dolven som nylig installerte «Untuned Bell» på Honnørbryggen midt i Oslo sentrum.

I disse dager med flere stengte museumsdører – er det et privilegium å kunne vise norsk kunst på sitt beste. Bestill gjerne en privat omvisning på et tidspunkt som passer for deg. 

 
Åpning lørdag 3. oktober kl. 12
Visning 3. - 19. oktober 
Våre eksperter tilbyr gjerne privat omvisning, ta kontakt for en avtale, [email protected] eller telefon 22 70 87 70  / 92 88 43 62
 
Førvisning i Bergen 
Hotel Norge 
Onsdag 16. september kl. 11-20 
Ta kontakt med vår representant i området, Magdeli Fosse for en privat omvisning 
[email protected]  
 
Førvisning i Ålesund 
KHÅK (Stiftelsen Kjell Holms kunstsamling og Ålesund Kunstforening)  
Åpning fredag 18. september kl. 18-20 
Lørdag 19. september kl. 11-16 
Søndag 20. september kl. 12-16 
Ta kontakt med vår representant i området, Audun Hopland for en privat omvisning 
[email protected] 
 

Antall budgivere i salen begrenses etter de på auksjonskvelden gjeldende smittervernsregler, og plasser må reserveres. Vi håper på forståelse for at potensielle kjøpere må prioriteres når det gjelder plassreservasjoner. Det er også mulig å by via telefon, forhåndsbud og via live bidding. Vi streamer også auksjonen på Facebook og på vår nettside. 

For plassreservasjon send e-post til [email protected]