Blomqvist / Klassisk auksjon / Utstillinger / Tidligere utstillinger

Klassisk auksjon

Søk direkte etter objekt

Tidligere utstillinger

«Sorry» 2019

Morten Viskum har helt siden 2004 laget en avstøpning av seg selv på sin fødselsdag 2. februar. Avstøpningen lages i Paris på tradisjonell måte hvor det lages en gipsavstøpning i en forhåndsbestemt kroppsstilling.

UTSTILLING AVSLUTTET

ANDERS KJÆR «Skiftende Landskap» Maleri og grafikk

Salgsutstillingen omfatter bilder fra hele den lange kunstnerkarrieren – fra 1960-tallet frem til i dag.
Velkommen til kunstnersamtale med Anders Kjær lørdag 28. september kl. 13.

Utstillingsperiode 6. - 29. september

Les mer om ANDERS KJÆR «Skiftende Landskap» Maleri og grafikk

Olje og begjær

Josefine Lyche, Sverre Bjertnes, Mona Orstad Hansen, Yngve Benum, Christer Glein, Jorunn Hancke Øgstad, Bjørn Båsen, Liv Ertzeid, Michael Marman, Sebastian Helling, Ingrid Toogood, Tyra Tingleff, Christian Tony Norum, Munan Øvrelid, Lars Monrad Vaage, Marianne Wiig Storaas, Marius Martinussen, Apichaya Wantiang, Are Blytt, Henrik Olai Kaarstein, Janne Gill Johannesen, Mads Andreas Andreassen, Sveinung Unneland, Lars Morell, Liv Tandrevold Eriksen, Steinar Haga Kristensen, Audar Kantun
Utstillingsperiode 11.01 - 02.02

Les mer om Olje og begjær

Christ & Schneider

22. november kl. 18 åpnet salgsutstillingen med Fritz Christ & Andreas Schneider.

Les mer om Christ & Schneider

Rolf Nesch - Grafiske mesterverk

Et utvalg av Nesch viktigste grafiske arbeider stilles ut i forbindelse med lanseringen av Eivind Otto Hjelles nye bok om Rolf Nesch.
Utstillingsperiode 18 - 30. september

Les mer om Rolf Nesch - Grafiske mesterverk

Norsk Minimalisme?

Gruppeutstillingen inneholder en rekke kunstnere og verk hvor knapt noen egentlig kan sies å representere renskårne eksempler på retningen slik vi kjenner den fra amerikansk og sentraleuropeisk kunst. Imidlertid har arbeidene det til felles at de slekter på klassisk minimale uttrykk, enten som referanser til eller kritikk av eksempelvis det monokrome maleriet eller romfenomenologiske skulpturarbeider. Samtidig er flere av arbeidene åpenbart «forkledd» som minimalisme mens prosjektet egentlig er ute i helt andre ærender.
Utstillingsperiode: 7 - 30. september

Les mer om Norsk Minimalisme?

Darren Almond - Fotografier

Den anerkjente fotografen Darren Almond stiller ut nye bilder i sin berømte Fullmoon-serie. Bildene skal selges til inntekt for den norsk/kenyanske Milgis Stiftelsens arbeid for å beskytte elefantbestanden og bevare økosystemet i Samburuland i Kenya. 
Utstillingsperiode 30. august – 2. september 2018.

Les mer om Darren Almond - Fotografier

Sebastian Helling - US/THEM

Blomqvist Kunsthandel og QB Gallery viser et utvalg av verk produsert under Hellings periode i Los Angeles, kun ett av disse er vist før. Helling vil også vise nyere arbeider fra 2017-2018.
Utstillingsperiode: 11. mai - 3. juni

Les mer om Sebastian Helling - US/THEM

Modernisten John Olav Riise - Fotografier

Blomqvist Kunsthandel viser en intim utstilling med den norske fotokunstneren John Olav Riise (1885 -1978)
Utstillingsperiode 2. - 18. februar

Les mer om Modernisten John Olav Riise - Fotografier

Picture Believer - A Collector's Items

Blomqvist starter året med et utvalg fra samlingen til kunstsamleren Glen Bjørnholt – en samling med vekt på samtidskunst som både utfordrer og engasjerer.
Utstillingsperiode 26. jan - 18. feb

Les mer om Picture Believer - A Collector's Items

Thomas Kvam - Homo Sacco

Blomqvist Kunsthandel og QB Gallery samarbeider om en større Thomas Kvam utstilling. Utstillingen sammenfaller med lanseringen av Thomas Kvam debut på Cappelen Damm med den konseptuelle romanen Homo Sacco.
Utstillingsperiode 21.10-5.11. 2017

Les mer om Thomas Kvam - Homo Sacco

Christer Strömholm - Post Scriptum

Blomqvist Kunsthandel er stolt av å presentere salgsutstillingen med pioneren i svensk kunstfotografi, Christer Strömholm (1918 -2002).
Utstillingsperiode: 02.09 - 01.10.

Les mer om Christer Strömholm - Post Scriptum

AKSEL WALDEMAR JOHANNESSEN - En unik kunstnerskjebne i Oslo

Aksel Waldemar Johannessen ble født i 1880 i Kristiania. Han vokste opp på Kampen, der hans far var skomaker og hjelpepolitimann. Han ble tidlig knyttet til kunstnermiljøet på Hammersborg bak Trefoldighetskirken.
11.08 - 27.08

Les mer om AKSEL WALDEMAR JOHANNESSEN - En unik kunstnerskjebne i Oslo

Sommerutstilling – høydepunkter i norsk og internasjonal kunsthistorie

Sommerens utstilling tar utgangspunkt i J. C. Dahl og den nasjonalromantiske stilen han representerte gjennom sine skildringer av romantiske landskaper.
29.06 - 03.08

Les mer om Sommerutstilling – høydepunkter i norsk og internasjonal kunsthistorie

LUCIA

QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel presenterer i felleskap fotoutstillingen LUCIA. Fellesnevneren for arbeidene i utstillingen er den subjektive oppfattelsen av lys i fotografiet. Utstillingen består av aktuelle kunstnere med fotografi som primærmedium.

Les mer om LUCIA

Cartooned Revisited - Marian Heyerdahl

Årets første utstilling på Blomqvist er en bred presentasjon av Marian Heyerdahl skulpturer fra serien Cartooned Revisited. Stålskulpturene reiser spørsmål rundt fremstilling av kjønn, seksualitet og relasjoner i et samfunn hvor det polerte idealet dominerer.

Les mer om Cartooned Revisited - Marian Heyerdahl

ARNOLD HAUKELAND

Blomqvist Kunsthandel presenterer i samarbeid med Arnold Haukeland Samling et utvalg signalverk i utstillingen «ARNOLD HAUKELAND» Se skulpturene som er til salgs her på vår hjemmeside nå.

Les mer om ARNOLD HAUKELAND

Sjelevenner: prosesser på papir - Ryszard Warsinski & Päivi Laakso

Blomqvist Kunsthandel åpner dørene hele sommeren. Dette markerer vi med å vise to kunstnere som har gjort Norge til sitt andre hjemland – polske Ryszard Warsinski og finske Päivi Laakso. De representerer to ulike generasjoner, men har en rekke fellestrekk. For Päivi Laakso ble Warsinski en mentor og inspirator. Laakso var så heldig å knytte vennskapsbånd med Warsinki de siste årene han levde. Hun fikk innblikk i hans anarkistiske livsholdning og stiftet bekjentskap med hans fabulerende, surrealistiske og til dels upolerte billedkunst.

Les mer om Sjelevenner: prosesser på papir - Ryszard Warsinski & Päivi Laakso